Remedii din medicina chineză pentru bolile specific bărbătești

Secretele medicinei chineze oferă o alternativă la tratamentele medicamentoase clasice prin îngrijirea naturală a sănătății, remedii naturale, prevenirea și căutarea rădăcinii bolii, precum și eliminarea cauzelor care stau la baza acesteia.

În medicina tradițională chineză, sănătatea este văzută ca un echilibru al energiei și al circulației sângelui prin corp. Atunci când acest echilibru este afectat, se pot produce o varietate de boli, inclusiv bolile specifice bărbătești.

Recomandările experților DOC.ro

Problemele erectile

Incapacitatea de a menține erecția suficient în timpul contactului sexual. Este însoțită de oboseală, amețeală, dureri dar și de anumite frici (de abandon, pierderea controlului, de a nu lăsa partenera însărcinată, de a nu contacta vreo boală). În sistemul chinez de îngrijire naturală a sănătății se consideră că activitatea sexuală regulată este foarte importantă pentru sănătate, dar și pentru armonia în familie.

Chinezii spun că impotența este asociată cu o slăbiciune a energiei yang a rinichilor, cel mai des cauzată de masturbare sau activitate sexuală haotică și excesivă.

Prevenirea și tratarea problemelor erectile

În China, afrodisiacele sunt la mare căutare căci au efect puternic de stimulare a hormonilor masculini. Gingseng, usturoi, stridii, sparanghel, ardei iute, miere, polen - sunt cele mai recomandate în alimentația celor care au această afecțiune, pe lângă tratamentele recomandate de medicii specialiști. Nu doar alimentația și medicația sunt importante, ci și stilul de viață sănătos și sportul (mai puțin ciclismul - practicat pe perioade lungi, acesta afectează organele genitale).

Stridiile ocupă locul întăi în remedierea acestei afecțiuni căci acestea conțin cantități mari de zinc - elementul esențial vindecării. Consumate crude, constant și în cantități moderate, cresc virilitatea, tonusul și libidoul, precum și cantitatea de spermă. Plantele marine, semințele de dovleac crude, cartoful dulce, bananele, midiile, zmeura și nucile sunt alte ajutoare care tonifică rinichii și cresc energia yang la bărbați.

Alte metode ajutătoare: încleștarea dinților de câteva ori pe zi, masarea tălpilor și a spatelui în zona rinichilor, contractarea și relaxarea degetelor de la picioare de câteva ori pe zi, frecarea gâtului de sus în jos, din spatele urechilor către umeri, practicarea qigong-ului.

Cel mai important este ca domnii care suferă de această afecțiune să-și găsească o parteneră care să-i înțeleagă, să fie răbdătoare, să practice actul sexual cu răbdare și disciplinat și cel mai important este ca ele să-i încurajeze, astfel încât să poată depăși mai repede această teamă de eșec.

 

 

Afecțiuni ale prostatei

Prostata este o glandă a aparatului genital masculin situată sub vezică, care secretă lichidul ce constituie baza spermei, lichidul seminal (puterea masculină). Dacă este mărită, prostata apasă pe uretră, îngreunând urinarea sau chiar determinând blocarea fluxului urinei. Afecțiunile prostatei sunt provocate de excese sexuale, abuz de alcool, infecții, deficiențe nutritive și altele.

Newsletter DOC dedicat

Prevenirea și tratarea acestei afecțiuni din punctul de vedere al chinezilor, pe cale naturală, constă în respectarea unui regim alimentar sărac în grăsimi, ingerarea unei cantități mari de fluide (curăță tractul urinar), evitarea stresului pe cât posibil, a alcoolului, cafelei, tutunului, prăjelilor, a alimentelor bogate în calciu (se depune pe vezica urinară și afectează prostata). Se recomandă să se consume alune crude, tofu, soia, cereale integrale, semințe de dovleac, orez integral parțial decorticat, varză chinezească, roșii, castane, suplimente nutritive bogate în zinc, ceai de gingseng.

Prostatită 

Prostatita este o inflamație a prostatei, care poate fi cauzată de infecție sau de alte afecțiuni medicale. În medicina tradițională chineză, prostatita este văzută ca o stagnare a energiei rinichilor și o slăbiciune a sistemului imunitar. Un studiu publicat în BMC Complementary and Alternative Medicine a arătat că utilizarea unei plante numite Xian Ling Gu Bao poate ajuta la ameliorarea simptomelor prostatitei la bărbații cu această afecțiune. Această plantă poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui în zona prostatei și la întărirea sistemului imunitar.

Hiperplazia benignă de prostată 

Hiperplazia benignă de prostată este o afecțiune caracterizată prin creșterea benignă a prostatei, care poate duce la simptome precum dificultatea la urinare. În medicina tradițională chineză, această afecțiune este văzută ca o stagnare a energiei rinichilor și o slăbiciune a vezicii urinare. Un studiu a arătat că utilizarea unei plante numite Epimedium brevicornum poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor de hiperplazie benignă de prostată la bărbații cu această afecțiune. Această plantă poate ajuta la îmbunătățirea fluxului de sânge și la relaxarea mușchilor vezicii urinare.

Alte soluții de prevenire și tratare:

  • practicarea regulată a qigong-ului,
  • exerciții de respirație,
  • menținerea stresului la limite minime,
  • muzica relaxantă,
  • drumeții.

Prostata și problemele erectile nu trebuie să lase posibilitatea trăirii decepției sau frustrării față de ce așteptări are partenera legate de performanța sexuală. Ci este foarte important ca bărbatul să accepte faptul că sexualitatea i s-a schimbat, dar că poate trece peste acest moment și poate fi în continuare ca și înainte.

Sindromul de oboseală cronică 

Sindromul de oboseală cronică este o afecțiune caracterizată prin oboseală extremă, dificultăți de concentrare sau probleme de memorie, dureri musculare și articulare, dureri de cap și amețeli, sensibilitate la zgomot și lumină, probleme digestive, dificultăți de somn, anxietatea, depresia sau iritabilitatea, probleme de vedere sau de auz, palpitatii sau probleme de ritm cardiac, care durează cel puțin șase luni. 

În medicina tradițională chineză, această afecțiune este văzută ca o deficiență a energiei qi și a sângelui. Un studiu publicat în Journal of Traditional Chinese Medicine a arătat că utilizarea unui amestec de plante numit Shengmai San poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor de oboseală cronică la bărbații cu această afecțiune. Acest amestec conține ginseng, fructe de schizandra și rădăcină de Ophiopogon, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la îmbunătățirea circulației sângelui.

De asemenea, plante și remedii tradiționale chinezești care pot fi utile în tratarea oboselei cronice la bărbați includ:

  • Ginseng: Această plantă este utilizată de mult timp în medicina tradițională chineză pentru a ajuta la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea performanței fizice și mentale. Studiile au arătat că ginsengul poate ajuta la ameliorarea simptomelor de oboseală cronică la bărbați.
  • Rhodiola: Această plantă este utilizată de mult timp în medicina tradițională chineză și rusă pentru a ajuta la reducerea stresului și a oboselii. Studiile au arătat că Rhodiola poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de energie și a stării de spirit.
  • Acupunctura: Această tehnică de medicină tradițională chineză implică introducerea unor ace mici în punctele specifice de pe corp pentru a ajuta la restabilirea echilibrului energetic și la reducerea simptomelor de oboseală cronică.

Este important de menționat că, înainte de a încerca orice remediu tradițional chinezesc, este important să discuți cu medicul specialist pentru a determina cauza subiacentă a afecțiunii și pentru a determina dacă aceste remedii sunt potrivite pentru tine sau nu.

Nu uitați că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Puteți face chiar acum o programare, prin platforma DOC-Time, aici. Iar dacă nu sunteți siguri la ce specialist ar fi indicat să mergeți, vă recomandăm să începeți cu un consult de medicină internă, pentru care puteți face, de asemenea, programări prin DOC-Time.

Sursa foto: Shutterstock
Bibliografie:
“Ginseng and male reproductive function” - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3861174/
“Traditional Chinese Medicine as a Remedy for Male Infertility: A Review” - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6479084/
“The Therapeutic Effects of Traditional Chinese Medicine for Poor Semen Quality in Infertile Males” - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6162825/ 


Te-ar mai putea interesa și...


DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0