Terapii alternative pentru Hepatita C

In primul rand, datorita efectelor secundare si nu in ultimul rand, din cauza costurilor ridicate, multe persoane prefera o metoda alternativa de tratament in defavoarea celei medicamentoase.

Aceasta este o trecere in revista a lucrurilor pe care trebuie sa le cunoasteti despre cele mai populare terapii alternative. Unele dintre aceste terapii pot fi folosite ca si supliment la terapiile conventionale, pentru a ajuta organismul sa lupte cu virusul hepatic C.
Extractul de armurariu, denumit popular si ciulinul laptelui, este folosit de mii de ani la tratarea afecțiunilor hepatice si reprezinta poate cel mai bine studiat tratament alternativ pentru aceste afectiuni. 
Ingredientul sau activ numit silimarina este un antioxidant, hepatoprotector si antiinflamator. Silimarina stimuleaza cresterea de noi celule hepatice. Eficacitatea silimarinei la pacientii cu hepatita virala a fost demonstrata de rezultatele studiilor clinice care s-au derulat in acest sens. Totodata, armurariul previne si epuizarea rezervelor de glutation, epuizare frecventa in cazul afectiunilor hepatice.
Studiile recente au aratat ca silimarina blocheaza și raspandirea virusului hepatitei C, inclusiv patrunderea in organism si transmiterea sa.     
Medicina tradiționala chineza se bazeaza pe cinci elemente principale: foc, pamant, metal, apa si lemn. Gustul unei plante medicinale este cel care determina acțiunea sa asupra organismului. Astfel tratamentul consta in administrarea unor amestecuri complexe de plante.  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Acupunctura este una dintre tehnicile folosite in medicina traditionala chineza. Cu toate ca multi specialisti in medicina chineza o recomanda pentru tratarea hepatitei, nu exista dovezi stiintifice care sa confirme eficienta acupuncturii in tratarea afectiunilor hepatice virale. Mai mult decat atat, acupunctura prezinta risc marit de transmitere a hepatitei de tip C intrucat foloseste ace care se infing in piele, deci intra in contact direct cu sangele infectat.

Qigong face, de asemenea, parte din sistemul chinez si se concentreaza pe concentrarea atentiei asupra respiratiei si a miscarii, pentru instaurarea armoniei, echilibrarea energiilor si stabilirea pacii interioare. Studiile facute recent au dovedit ca persoanele diagnosticate cu hepatita de tip C trebuie sa evite situatiile stresante, asa ca practicarea Qigong poate fi de ajutor acestora. Din pacate insa, nu exista studii care sa confirme eficienta practicii Qigong in ceea ce priveste vindecarea hepatitei de tip C.

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Medicina ayurvedica se bazeaza pe o teorie medicala de origine indiana, veche de mii de ani, care de asemenea se bazeaza pe existenta a cinci elemente: foc, apa, pamant, aer si ețer. Fiecare element are un corespondent in ceea ce defineste starea de sanatate a organismului uman. Astfel gustul unei plante medicinale va determina proprietatile sale de vindecare, gusturile fiind: dulce, acru, sarat, picant, amar sau astringent, pentru a fi folosita în tratament.  

Yoga, practica de origine indiana, se bazeaza pe meditatia intensa, pe respiratia controlata, pe concentrare si controlarea perfecta a simturilor. Mai mult decat atat, in yoga se practica anumite posturi care induc armonia psihosomatica. Cu toate ca yoga este recomandata persoanelor diagnosticate cu hepatita de tip C intrucat imbunatateste calitatea vietii, nu exista studii care sa dovedeasca efectele acesteia in procesul de vindecare a hepatitei de tip C.

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0