Curiozitati: spalatul manual al vaselor este sanatos! Iata de ce

Masina de spalat vase este un ajutor de baza pentru gospodine, insa spalatul manual al vaselor vine la pachet cu o multime de beneficii care nu sunt deloc de neglijat, si care te pot face sa renunti definitiv la masina de spalat vase!

Intareste sistemul imunitar

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Vasele spalate manual nu sunt complet dezinfectate, asa cum sunt cele spalate in masina de spalat vase, cu apa la temperaturi foarte ridicate. Asadar, mancatul din vase spalate manual intareste sistemul imunitar.

Reduce stresul

Un studiu facut de catre cercetatorii de la Universitatea din Florida a scos la iveala faptul ca spalatul manual al vaselor scade nervozitatea si stresul cu 27% si potenteaza inspiratia si creativitatea cu pana la 27%.

Induce relaxarea

Potrivit psihologilor, spuma calda care se formeaza in chiuveta in timp ce spalam vase ne ajuta sa ne relaxam. Totodata, efortul depus pentru spalarea vaselor ne ofera o stare de bine.

Scade riscul dezvoltarii alergiilor

Studiile au aratat ca un mediu steril favorizeaza dezvoltarea alergiilor. Pe de alta parte, expunerea la murdarie ne poate ajuta sa ne protejam de alergii. Oamenii de stiinta sustin ca riscul de alergii scade considerabil in randul copiilor care cresc in familii care nu folosesc o masina de spalat vase, ci le spala manual.

Pe langa beneficiile pentru sanatate pe care le are spalatul manual al vaselor, exista si alte beneficii ale acestui obicei – Iata despre ce este vorba!

Imbunatateste concentrarea

Spalatul vaselor ne ajuta sa ne concentram, simuland gandirea si facandu-ne sa fim prezenti. Studiile facute in domeniu sugereaza ca spalatul vaselor poate fi considerat o tehnica de mindfulness eficienta.

Ii invata pe copii sa fie independenti

Spalatul vaselor alaturi de cei mici ii poate invata pe acestia sa fie independenti. Chiar daca este o activitate care va produce dezastru in bucatarie, merita efortul. Important este sa le explici celor mici ca este esential sa strangi dupa tine atunci cand faci mizerie. Astfel, cei mici isi vor castiga treptat independenta.

Se foloseste mai putina apa

Masina de spalat vase foloseste mai multa apa decat spalatul manual al vaselor. Asadar, masina de spalat face risipa la capitolul apa. Spaland vasele de mana vei putea controla cantitatea de apa folosita.

 

Detergent de vase DIY

Detergentul de vase din comert contine o multime de substante chimice daunatoare pentru organism, insa il poti inlocui cu un detergent de vase DIY, preparat chiar de tine, din ingrediente pe care le ai deja la indemana.

Ingrediente de care ai nevoie pentru a prepara un detergent de vase DIY:

  • 1 cana de borax (n.r. borat de sodiu)
  • 1 cana de carbonat de sodiu (n.r. soda)
  • ½ cana de zeama de lamaie
  • ½ cana de sare grunjoasa

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Amesteca toate ingredientele mentionate mai sus si pune-le intr-un recipient pe care il vei depozita intr-un loc racoros si intunecat. Agita bine recipientul inainte de a folosi detergentul de vase DIY. Foloseste detergentul DIY asa cum il folosesti si pe cel din comert. Ideal este sa speli vasele cu apa cat mai calda, pentru indepartarea eficienta a grasimii.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0