10 puteri miraculoase ale lămâilor

Lămâia este extrem de bogată în vitamina C. Știm deja asta și de aceea este și primul fruct către care întindem mâna atunci când avem nevoie de această vitamină. Dar știm că lămâia are și multe alte substanțe nutritive în compoziție și că unele dintre efectele sale sunt surprinzătoare?

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Lămâile conțin și vitamina A, vitamina E, vitamina B6, acid folic, acid pantotenic, tiamină, flavonoizi, fier, magneziu, calciu, cupru, potasiu, zinc și fosfor. Vă dezvăluim 10 puteri miraculoase pe care le au, indiferent de forma în care le consumăm.

 

Reglează Ph-ul din organism

Deși în starea lor naturală lămâile sunt acide din cauza compoziției chimice, atunci când iau contact cu organismul nostru, se transformă în substanțe alcaline. Practic, contrar așteptărilor, lămâile calmează stomacul, echilibrează sucurile gastrice și pot reduce disconfortul în cazul arsurilor stomacale.

 

Susțin sistemul imunitar

Lămâia este un antioxidant puternic și are o compoziție unică, cu efecte puternice asupra sistemului imunitar. Lămâia se recomandă în cazuri de răceală, gripă, infecții ale tractului respirator, infecții urinare și multe alte afecțiuni.

 

Curăță sistemul digestiv

O dietă bogată în lămâi, cu un consum de aproximativ 2 lămâi medii pe săptămână, asigură o curățare constantă și optimă a colonului. Echilibrează digestia și funcțiile tractului digestiv și omoară bacteriile dăunătoare care pătrund în acest sistem. Studiile au dovedit eficiența lămâilor în tratarea viermilor intestinali. Pot calma simptomele de indigestie sau constipație și se pot dovedi utile atunci când ai mâncat prea mult sau ai consumat alimente greu de digerat.

 

Au efect antibacterian

Lămâile au efect astringent, aseptic și antibacterian. Pe lângă efectele benefice în caz de infecții comune sau unele afecțiuni cronice, au fost utilizate de-a lungul timpului și în tratamentul epidemiilor și bolilor mai grave, ca malaria, holeră sau dizenterie.

 

Scad riscul de infarct

Lămâile conțin mult mai mult potasiu decât alte fructe, cum sunt merele sau strugurii. Potasiul, alături de alte substanțe nutritive din compoziția lămâilor, ne ajută să avem o inimă sănătoasă. În plus, lămâile întăresc vasele de sânge și pot preveni hemoragia internă.

 

Facilitează absorbția fierului

Atât fierul, cât și vitamina C, sunt două substanțe greu de procurat din alimente, greu de asimilat și greu de depozitat. Cu toate acestea, combinația lor facilitează procesarea ambelor. Așadar, lămâile se pot divedi utile în cazul persoanelor cu deficit de fier și chiar anemie care are această cauză.

 

 

Îmbunătățesc aspectul pielii și unghiilor

Deși aplicarea sucului de lămâie pe piele nu este recomandat în caz de răni sau iritații, din cauza usturimii, lămâile au un efect astringent și aseptic benefic pentru multe afecțiuni ale pielii. Poți folosi suc de lămâie pentru curățarea profundă a feței, pentru diminuarea semnelor acneei, pentru curățarea produnfă a părului și pentru eliminarea petelor de pe unghii.

 

Tratează problemele respiratorii

Un beneficiu mai puțin promovat al lămâilor este efectul asupra sistemului respirator. Lămâile pot preveni și calma simptomele astmului și sunt utile în caz de insuficiență respiratorie sau oxigenare insuficientă. Unii dintre alpiniștii care urcă la înălțimi foarte mari unde oxigenul este mai scăzut, au recunoscut că sucul de lămâie i-a ajutat să respire mai ușor.

 

Te ajută să slăbești

Se zice ca persoanele cu silueta perfecta fac parte din clubul "apei cu lamaie". Nu e nicio inexactitate aici! Lămâile chiar sunt recunoscute ca un aliat atunci cand vrei să slăbești; datorită prezenței vitaminei C și a antioxidanților care favorizează o bună digestie. Lămâile au in plus și proprietăți diuretice, care ajută la detoxifierea organismului, contribuind astfel indirect la arderea grăsimilor. In plus, această poțiune magică poate inlocui cu succes alte bauturi pe care le bei pentru gustul placut si efectul de parfumare a gurii. Sucul dintr-o jumătate de lămâie în apă  conține doar șase calorii. Din acest motiv, dacă schimbați băuturile cu mai multe calorii, cum ar fi sucul de portocale sau alte fructe cu un sifon de apă cu lămâie, atunci aceasta poate fi o modalitate excelentă de a reduce caloriile și de a ajuta la pierderea în greutate , dar si de a stimula metabolismul organismului într-o mare măsură Antioxidanții din lămâie lucrează pe mai multe planuri, ajutându-te să slăbești mai ușor și mai rapid. Topesc grăsimea și favorizează eliminarea toxinelor din țesuturi. În plus, lămâile pot calma anumite simptome neplăcute ale dietelor, ca arsurile gastrice, constipația sau starea de vomă. În cazul multor persoane, ceaiul de mentă cu lămâie taie pofta de mâncare.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Mențin sănătatea orală

Revenim la rolul antibacterian al lămâilor pentru a le lăuda efectele benefice asupra sănătății noastre orale. Adaugă puțină lămâie în apa pe care o bei dimineața, pe stomacul gol, iar aceasta va acționa ca un duș al gurii tale, completând efectele benefice ale periajului.
Atenție însă la rănile deschise din gură, care pot ustura la contactul cu lămâia. În plus, excesul de lămâie și aciditatea inițială a acestuia pot ataca smalțul dinților. Distrugând bacteriile din gură, lămâia este un remediu eficient și împotriva mirosului neplăcut.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 1