Dr. Ruxandra Dumitrescu

Dr. Ruxandra Dumitrescu este medic primar obstetrică ginecologie, cu supraspecializare în tratamentul infertilității cuplului, competență în laparoscopie, histeroscopie, ecografie în obstetrică ginecologie, dar și competență în medicină materno fetală. 

Din anul 1993 își construiește experiența profesională practică la patul pacientului și în sala de operații. A studiat și un Master în Management Sanitar, la Academia de Studii Economice București. 

Dr. Dumitrescu este membru fondator al Societății de Endometrioză din România, membru al European Society of Human Reproduction and Embriology (ESHRE), și al Internațional Society of Ultrasound în Obstetrics and Gynecology (ISUOG). 

Din 1994 până în prezent a prezentat numeroase lucrări științifice și a participat la congrese și conferințe medicale naționale și internaționale, printre care: Congres European de Menopauză (Viena 1996), Congres Internațional de Controverse În Obstetrică Ginecologie (Shanghai 2008), Congres ESHRE (Stochkolm 2011, Istanbul 2012, Londra 2014, Lisabona 2015). Tot din 1994 desfăsoară și o activitate didactică la Universitatea  de Medicină și Farmacie "Carol Davila". 

Articole expert

Tratament și opțiuni în infertilitate

Tratamente medicamentoase pentru infertilitate

 Tratamentul infertilitatii depinde de cauza, de varsta ta si de cat...

Citeşte mai mult
Cauzele infertilității

Lipsa ovulatiei, o cauza a infertilitatii

Din ce cauze apare lipsa ovulatiei si cum sunt corelate anovulatia cu infertilitatea?

Citeşte mai mult
Cauzele infertilității

Salpingita: cauze, simptome, tratament, complicatii

De ce apare salpingita, ce simptome da si cum este corelata cu infertilitatea?

Citeşte mai mult
Sarcină

Raceala in sarcina: cauze, simptome, tratament & remedii naturiste

Raceala in sarcina reprezinta un motiv de ingrijorare pentru femei, in...

Citeşte mai mult
Medicină

Durerea testiculara: cauze, simptome si tratament

Durerea testiculara este durerea localizata la nivelul unui testicul ori...

Citeşte mai mult
Noutăți și sfaturi utile pentru femei

Ce cauze pot avea secrețiile vaginale roz sau maro

Secrețiile vaginale colorate pot spune multe despre sănătatea femeii, de...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.