Durerile de spate – clasificare in functie de pozitionare

Durerile de spate sunt destul de dificil de diagnosticat si de tratat, in primul rand pentru ca au nenumarate cauze, iar apoi pentru ca exista o serie de factori care accentueaza durerile.

In functie de localizarea simptomelor, durerile de spate se impart in mai multe categorii. Este extrem de important ca medicul sa inteleaga exact in ce zona apar durerile, tensiunea sau disconfortul, pentru a stabili diagnosticul corect si astfel, tratamentul adecvat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dureri de spate in zona cervicala – durerea cervicala este amplasata in zona coloanei cervicale, adica in zona cefei. Aceasta durere poate fi declansata de muschi, de ligamente sau tendoane, dar si de nervii din zona discurilor vertebrale. Incepand de la postura incorecta adoptata la birou sau in timpul noptii si pana la hernia de disc cervicala ori osteoporoza, cauzele acestei dureri sunt nenumarate, iar medicul specialist este cel in masura sa stabileasca diagnosticul corect.

Dureri de spate in zona toracica – durerea de spate in zona toracica este cunoscuta si sub denumirea de durere mijlocie. Aceasta apare fie din cauza unei inflamatii, fie din cauza unor probleme musculare ori chiar a unor afectiuni pulmonare.

Dureri de spate in zona lombo-sacrala durerea de spate lombo-sacrala este amplasata in partea de jos a coloanei vertebrale, care sustine trunchiul si face legatura cu partea de jos a corpului. Durerile lombare pot aparea fie de la efortul fizic sustinut, muschii si ligamentele fiind suprasolicitate, fie din cauza unor afectiuni ale coloanei vertebrale precum hernia de disc. Exista si situatii in care durerile lombare au la baza o afectiune renala precum litiaza renala. Adesea durerile lombare sunt recurente, revenind la un interval de cel putin 6 luni de la episodul precedent. Pentru prevenirea aparitiei unui nou episod de durere in zona lombo-sacrala, pacientul poate reduce factorii de risc precum efortul fizic intens, postura incorecta a coloanei vertebrale ori sedentarismul.

 

 

In functie de pozitionarea durerii de spate, medicul va reusi sa stabileasca un diagnostic, precum si cauzele aparitiei durerilor tale. Apoi, acesta va putea face recomandarile necesare atat cu privire la tratamentul ce trebuie urmat, cat si cu privire la stilul de viata si reducerea factorilor de risc.

Durerile de spate, indiferent de natura lor, pot veni la pachet cu simptome asociate, care trebuie comunicate medicului intrucat acestea pot ajuta la stabilirea diagnosticului. De pilda, uneori durerile din zona cervicala sunt acompaniate de ameteli, de senatia de amorteala la nivelul bratelor ori de dureri de cap. De asemenea, durerile lombare pot fi insotite de amorteala la nivelul membrelor inferioare.

Este extrem de important ca, odata ce constati prezenta durerilor de spate, sa mergi la medic pentru a primi un diagnostic. In functie de afectiunea de care suferi, vei putea face cateva schimbari care sa reduca sau chiar sa previna durerile.

Tratamentul medicamentos pe baza de antiinflamatoare si nu numai, fizioterapia, kinetoterapia si schimbarile la nivelul stilului de viata te pot ajuta sa castigi lupta cu durerile de spate.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0