Reteta: Pulpa de miel la cuptor, cu miere si menta

Suprinde-i pe cei dragi in duminica de Paste cu o reteta noua, de pulpa de miel la cuptor, cu crusta de miere si menta servita cu cartofi noi si mazare.

Nu este o reteta dificila, asa ca poate fi preparata si de o gospodina incepatoare in mai putin de 1 ora si 20 de minute.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru a prepara 4 portii ai nevoie de:

  • 2 kg de pulpa de miel
  • piper
  • sare
  • 3 crengute de rozmarin
  • 3 crengute de cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • 500 g de mazare congelata
  • 450 g de cartofi noi
  • 85 g de unt
  • 3 crengute de menta
  • 150 g de miere

Incinge cuptorul la 250 de grade Celsius.

Spala bine pulpa de miel, apoi fa cu ajutorul unui cutit 6-7 gauri pe suprafata acesteia. Introdu in gaurile respective mici bucati din crengutele de rozmarin si de cimbru, precum si bucatele de usturoi. Asezoneaza apoi pulpa de miel cu sare si piper si gateste-o la cuptor in jur de o ora.

In acest timp, fierbe cartofii noi in apa cu sare, in care pui si 2 crengute de menta. Dupa 15 minute, scoate cartofii si fierbe pret de 3-5 minute mazarea congelata. Toaca marunt menta ramasa si trage-o in cele 85 de grame de unt topit in tigaie.

Scoate pulpa de miel din cuptor si unge-o cu miere, apoi cu un strat de unt cu menta. Serveste carnea de miel cu garnitura alcatuita din cartofi noi si mazare.

 

Descarca aici Ghidul sarbatorilor de Paste pentru alte retete delicioase
 
 
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0