Ouăle de Paște: idei inedite de încondeiere

Vrei sa îi surprinzi pe cei dragi cu un coș cu ouă de Paște încondeiate și decorate într-un mod deosebit? Deși încondeierea ouălor poate părea un proces complicat, există câteva modalități simple și de efect pe care le poți pune cu ușurință în practică, chiar dacă nu ai mai făcut acest lucru până acum. 

De asemenea, nu trebuie neapărat să renunți la ouăle roșii, tradiționale, ci poți vopsi ouă roșii pentru a respecta tradiția, dar poți încondeia câteva ouă pentru a crea puțină diversitate și a-i surprinde în mod plăcut pe cei dragi.

Ouă pastelate

Anul acesta se poartă nuanțele pastelate și degradeurile. De ce nu profiți de acest lucru pentru a colora ouăle în nuanțe pastelate în degrade? 
Pentru a face asta, ai nevoie de:

 • Câteva ouă fierte și răcite
 • Un tub de frișcă sau de spumă de ras
 • Un plic de colorant alimentar
 • Câteva șervețele de hârtie
 • Un vas

Mai întâi, pune câteva pompe de frișcă sau spumă de ras în vas. Adaugă, apoi, câteva picături de colorant alimentar (poți amesteca 2-3 culori asemănătoare) în bolul cu frișcă/spuma de ras și folosește o scobitoare pentru a întinde colorantul alimentar, fără a-l încorpora în amestec.

Introdu, apoi, ouăle în frișcă, pe rând, unul câte unul, și ai grijă ca frișca sau spuma de ras să cuprindă întreaga suprafață a oului. Scoate-le, apoi, pe un șervețel, și lasă amestecul de pe ele să stea încă 10 minute. Folosește un alt șervețel pentru a îndepărta frișca sau spuma de ras de pe ou. Colorantul alimentar va rămâne pe coaja oului în degrade, formând modele amuzante și surprinzătoare.

Ouă de inspirație rustică

Dacă Paștele îți trezește nostalgie și îți amintește de timpul petrecut la țară, la părinți sau la bunici, îți recomandăm să decorezi câteva ouă în stil rustic.
Pentru acest model de încondeiere, vei avea nevoie de:

 • Câteva ouă fierte
 • O sticluță de lipici
 • Sfoară, broderie și câțiva nasturi din lemn

Acoperă un ou cu lipici și înfășoară-l, apoi, în sfoară, de sus până jos, prin mișcări circulare. De asemenea, poți lega în jurul oului o broderie albă, pe care să prinzi un nasture din lemn, cu ajutorul lipiciului. Efectul obținut va fi și mai autentic dacă vei pune ouăle într-un coșuleț umplut cu paie sau cu iarbă proaspătă. Poți alege să modelezi câteva ouă cu sfoară și câteva cu broderie, pentru un contrast inedit. 

Ouă “îmbrăcate” în paiete

Ouăle îmbrăcate în paiete vor impresiona, în special, fetițele, așa că, dacă ești mamă de fată, poți încerca această idee de decorare a ouălor împreună cu cea mică.
Pentru a “îmbrăca” ouăle în paiete, ai nevoie de:

 • Câteva ouă fierte, deja vopsite
 • O pungă medie de paiete (preferabil să nu fie pe ață)
 • O sticluță de lipici

Acoperă suprafața fiecărui ou cu lipici și prinde paietele, una câte una, de coaja oului. Poți face diverse modele, pe culori. De asemenea, nu este obligatoriu să folosești paiete pe toata suprafața oului, o poți face numai pe o anumită porțiune, iar restul oului poate fi decorat cu alte accesorii din ”arsenalul” fetiței tale, cum ar fi biluțe sau plastilină.

Ouă încondeiate cu marker auriu și/sau argintiu

Poți folosi un marker auriu sau argintiu pentru a face diverse modele pe ouăle fierte, fie ele vopsite sau nu. De asemenea, poți folosi atât markerul auriu, cât și cel argintiu, pentru modele împletite. Efectul va fi deosebit, mai ales pe masa tradițională de Paște.

Ouă cu model botanic

Această metodă este destul de cunoscută, încă de pe vremea când ne petreceam sărbătorile de Paște la bunici. Pentru acest model, vei avea nevoie de un ciorap fin și de câteva frunze sau flori, pentru a imprima modelul botanic. 

Prinde frunzele și florile de coaja oului spălat bine, în prealabil, și introdu ouăle, cu grijă, în ciorap, apoi vopsește-le într-o oală, cu apă și colorant alimentar. La final, când vei scoate ouăle din ciorap, acestea vor avea un model foarte frumos. Poți opta pentru un colorant alimentar verde, în așa fel încât elementul botanic să devină pregnant.

Ouă cu model cadrilat

Este foarte simplu să oferi personalitate ouălor vopsite, prin aplicarea unor benzi scotch pe suprafața acestora, înainte de a le introduce în vopsea. Odată uscată vopseaua, se îndepărtează benzile scotch și vei obține, astfel, un model cadrilat frumos, pe care îl poți decora, mai departe, cu sclipici sau cu marker colorat.

 

 

Sursă foto : Shuuterstock
Bibliografie:
Better Home & Garden - Hop to It! 43 Creative Ways to Dye Easter Eggs
https://www.bhg.com/holidays/easter/eggs/quick-and-easy-easter-egg-decorations/?slide=slide_44d07436-e003-4461-ac95-1aab3f304e6e#slide_44d07436-e003-4461-ac95-1aab3f304e6e

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0