Un nou test de urină ar putea ajuta la diagnosticarea rapidă a hepatitei C

În cadrul unui studiu realizat recent de către Universitatea Irvine din California, cercetătorii au dezvoltat un nou test de urină care poate identifica rapid urmele de hepatită C din urină

Pentru a putea reuși, oamenii de știință au folosit un număr de molecule care pot altera culoarea urinei pentru a semnala în mod fiabil dacă boala este activă.  

Testul de urină pentru Hepatita C

Această metodă care este momentan în stadiu de proiect ar putea reduce semnificativ timpul și costul de detectare precisă a hepatitei C și asta datorită tehnologiei imunoenzimatice. În esență, această tehnică permite detectarea hepatitei C în diferite fluide corporale.  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Echipa de cercetători condusă de Doctorul Ke-Qin Hu, directorul serviciilor de hepatologie al Universității Irvene din California, a validat metoda lor testând urina de la 110 persoane și în același timp, testând sânge de la 138 de persoane. În acest fel au aflat că metoda lor este capabilă să ofere aceleași rezultate ca metodele curente.  

Testele obișnuite pentru hepatită C implică două etape: în primul rând pacienții trebuie testați pentru a verifica dacă sistemul lor imunitar a produs un număr de anticorpi pentru a combate infecția.  

Prezența acestor anticorpi indică faptul că un alt test este necesar pentru a înțelege dacă virusul este încă în viață sau dacă anticorpii sunt prezenți de la o altă infecție.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0