Recomandari pentru recapatarea mobilitatii in gonartroza

Coxartroza este afectarea artrozica a articulatiei soldului. Evolutia cronica a artrozei inseamna durere, reducerea mobilitatii articulare, impotenta functionala. Boala are un impact semnificativ asupra calității vieții fiecarui pacient, din acest considerent este nevoie de o evaluare permanentă, in scopul de a evalua consecintele negative pe termen lung ale bolii.

Alaturi de impactul evident al gonartrozei asupra calitatii vietii si de frustrarea cauzata de incapacitatea de a desfasura activitati ale vietii de zi cu zi, faptul ca un pacient nu mai poate sa aiba acelasi nivel de activitate fizica pe care-l avea inainte, se asociaza frecvent cu simptome depresive. S-a aratat ca o pierdere de 10% in capacitatea de a efectua activitatile zilnice obisnuite constituie un factor de predictie  semnificativ pentru debutul simptomelor depresive. Ca urmare, pastrarea capacitatii de a desfasura activitatile zilnice obisnuite ramane un factor important pentru mentinerea starii de bine a pacientului.

Relaxarea

Este important sa faceti in fiecare zi exercitii de relaxare.

Cand va odihniti, aveti grija sa mentineti articulatia intr-o pozitie potrivita. Genunchii si soldurile trebuie sa ramana intinse, chiar daca va place mai mult sa stati in pat cu picioarele stranse.

Modificarea pozitiei

Schimbati-va frecvent pozitia. Evitati sa stati mult timp asezat sau in picioare si evitati o solicitare indelungata, cum ar fi de exemplu un drum foarte lung cu masina sau faceti un popas la fiecare 2 ore.

Ramaneti in miscare

Faceti mereu miscare, mergeti pe bicicleta, inotati, mergeti pe jos, e foarte important sa continuati sa faceti exercitiile pe care starea dvs de sanatate le permit.

Exercitii zilnice

Exersati zilnic articulatiile dureroase sau intepenite daca suferiti de gonartroza. E de preferat sa faceti asta fara o  extra solicitare, adica fara sa stati sau sa va sprijiniti pe articulatia respectiva. Pe langa exercitiile pentru relaxarea articulatiei, este la fel de important si sa va mentineti muschii tonifiati.

Campanie DOC-Time RMN

Puteti face exercitii dimineata in pat. De asemenea, poate fi placut sa faceti exercitii dupa dus, intepeneala articulara poate fi mai mica atunci, iar muchii sunt deja incalziti.

Evitati suprasolicitarea articulatiilor, asta nu va face decat sa agraveze problemele. Daca durerea se intensifica, acesta este un semnal ca ati incarcat prea mult articulatia.

Alegeti aliatii potriviti pentru sanatatea articulatiilor

Membrana din coaja de ou, administrata zilnic sub forma unui supliment alimentar, are efecte benefice asupra articulatiilor noastre. Un studiu* clinic german arata ca membrana naturala din coaja de ou este eficienta in tratamentul durerii asociate cu gonartroza si coxartroza.

NEWSLETTER DOC DEDICAT

Membrana cojii de ou este un ingredient care este folosit in numeroase suplimente alimentare, pentru ca ea contine glucozaminoglicani si proteine esentiale pentru mentinerea articulatiilor sanatoase. Oamenii de stiinta din Germania au ajuns la concluzia ca suplimentele cu membrana din coaja de ou (NEM) au redus semnificativ durerea, atat rapid (in 10 zile), cat si pe termen lung (60 de zile), iar astfel au aflat ca suplimentele cu extracte din membrana cojii de ou sunt o optiune terapeutica sigura si eficienta pentru a trata durerea asociata cu coxartroza sau gonartroza.

Discutati cu medicul dvs. inainte de a lua orice fel de suplimente alimentare, pentru a fi siguri ca acestea nu interactioneaza cu alte medicamente pe care le luati in prezent.

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Bibliografie:

* Studiul "NEM Brand Eggshell Membrane Effective in the Treatment of Pain Associated with Knee and Hip Osteoarthritis: Results from a Six Center, Open Label German Clinical Study", publicat in iulie 2014, in Journal of Arthritis, autori: Ulrich Danesch, Marion Seybold, Reiner Rittinghausen, Walter Treibel, Norman Bitterlich.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0