#sfatulDOC - Cum gestionam durerea in artroza

Ne-am reintalnit cu Dr. Sorina Mustatea, Medic Primar Reumatologie si Expert DOC, pentru a vorbi despre solutiile de gestionare a durerii in afectiunile reumatice.

Mobilitatea articulara este extrem de importanta pentru buna desfasurare a activitatilor din viaaa de zi cu zi, fie ca este vorba despre plimbari in parc, urcatul/coboratul scarilor, o sesiune de alergare in aer liber sau iesitul cu animalul de companie la plimbare. Pentru pacientii diagnosticati cu artroza, fie ea de genunchi sau de sold, calitatea vietii se reduce dramatic pe masura ce afectiunea evolueaza. 

De la remedii naturale pentru durerile de genunchi sau sold, la terapii alternative, bai termale si suplimente alimentare precum sunt cele bazate pe extract din membrana cojii de ou, le-am discutat si evaluat eficienta alaturi de Dr. Sorina Mustatea, Expertul DOC in Reumatologie. Multi pacienti recunosc faptul ca suplimentele sunt una dintre cele mai la indemana solutii la care recurg in incercarea de a reduce durerea, fiindca isi doresc sa fie nevoiti sa ia cat mai putine medicamente antiinflamatoare.

Suplimentele alimentare, exercitiile speciale ghidate de un kinetoterapeut, alimentatia corecta si vizitele periodice la medic sunt printre sfaturile doamnei doctor pentru pacientii cu artroza. Astfel de obiceiuri sanatoase reusesc sa amelioreze starea pacientilor si sa intarzie evolutia afectiunii.
Campanie DOC-Time RMN

Afla mai multe despre remedii si tratamente in artroza in Comunitatea DOC Gonartroza-Coxartroza.

 

 

 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0