Cum se protejeaza dermatologii de soare

Dermatologii stiu, mai bine decat oricine, cat de periculoasa este expunerea la soare. Asadar, acestia sunt cei mai preacauti atunci cand vine vorba despre expunerea la radiatiile UV.

Studiile facute de specialisti au scos la iveala faptul ca soarele este vinovat peste 80% dintre ridurile de pe chipurile noastre, dar este si principalul vinovat pentru cancerul de piele.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Afla ce trucuri folosesc dermatologii pentru a-si  proteja pielea de riscurile la care ii expun radiatiile solare si foloseste-le si tu pentru a fi in siguranta.

Isi tin lotiunea de plaja langa periuta de dinti – medicii dermatologi stiu ca lotiunea de plaja este la fel de importanta ca si pasta de dinti asa ca le tin intotdeauna una langa cealalta. Astfel, dupa ce se spala pe dinti dimineata, acestia isi aplica un strat generos de lotiune cu factor de protectie pe piele, care ii protejeaza pe parcursul zilei. De asemenea, daca pleaca intr-o calatorie, fie ea si de scurta durata si nu neaparat la plaja, atunci cand isi pun periuta de dinti in bagaj, isi amintesc si de lotiunea de plaja. Un studiu facut recent a confirmat faptul ca persoanele care isi tin lotiunea de plaja langa pasta de dinti o folosesc cu 20% mai mult in comparatie cu cei care isi tin lotiunea de plaja in alt loc.

Nu rateaza locurile pe care ceilalti au tendinta de a le ocoli – medicii dermatologi isi petrec toata ziua examinand pielea altor oameni din cap pana in picioare asa ca au vazut toate locurile in care cancerul de piele poate aparea. Asadar, acestia nu vor uita niciodata sa aplice protectie solara in urmatoarele zone: in spatele urechilor, in zona axilei, pe genunchi, pe gat, intre degetele de la maini si de la picioare precum si pe linia parului.

 

 

Aplica protectia solara in straturi – pentru a te asigura ca nu ratezi niciun loc, ideal ar fi sa aplici lotiunea de plaja in straturi. Spre exemplu, dermatologii obisnuiesc sa aplice lotiunea de plaja in straturi, dar si in directii diferite, pentru a se asigura ca toata suprafata pielii este protejata.

Nu folosesc lipgloss decat dupa lasarea intunericului – lipglossul si orice alt produs foarte stralucitor atrage radiatiile solare si chiar sporeste penetrarea acestora in piele. Asadar, daca obisnuiesti sa folosesti un asemenea produs pe timpul zilei, mai ales vara, este posibil sa te alegi cu arsuri solare la nivelul buzelor. Specialistii ne previn, sustinand ca sunt tot mai multe cazuri de cancer de piele depistate la nivelul buzei inferioare. Medicii dermatologi stiu cat de expuse sunt si buzele asa ca folosesc intotdeauna, mai ales pe timp de vara, balsam de buze  cu factor de protectie impotriva radiatiilor UV. Si pentru ca balsamul de buze este indepartat dupa fiecare masa ori dupa ce bei apa sau iti lingi buzele, ideal ar fi sa il reaplici de mai multe ori pe timpul zilei.

Folosesc protectie solara si pentru masina – este vorba despre foliile pentru geamuri cu protectie UV, care protejeaza pielea de radiatiile solare multiplicate de geamuri. Dermatologii de la Scoala de Medicina din Mount Sinai, New York, sustin ca sunt tot mai multe cazuri de cancer de piele aparut in special pe partea stanga a corpului, care e expusa razelor de soare in timpul petrecerii timpului la volan.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0