Exercițiul săptămânii pentru corectarea posturii

Azi am ales pentru voi zona mușchilor romboizi. De ce? Deoarece în această zonă, ca și cea lombară, apar cele mai multe probleme.

Motive pentru corectarea posturii 

Începând cu poziția pe scaun la birou, poziția la calculator, încărcare prea mare la anumite exerciții din timpul antrenamentului, etc. De asemenea, durere în această zonă poate să apară și atunci când tineți spatele perfect drept în șezut ore în șir. Din când în când, lăsați-vă cu toată greutatea pe spătarul scaunului de birou, astfel încât coloana vertebrală să nu mai fie supusă unei presiuni atât de accentuate.  

Unde sunt pozitionați mușchii romboizi?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Sunt pozitionați în zona toracală și actionează asupra centurii scapulare și asupra articulației scapulo-humerale. Pot provoca deseori durere difuză resimțită în zoma omoplaților.

Azi voi prezenta un exercițiu care poate fi făcut și la birou în pauza de prânz, dar și acasă sau la sală în partea de încălzire premergătoare antrenamentului.  

Pasul 1. Așezat pe scaun, ușor aplecat către înainte cu brațele întinse pe lângă corp (imaginea de mai sus).

Pasul 2 și 3.

Adu brațele drept întinse deaupra capului. Pe durata aducerii brațelor, asigurați-vă că acestea rămân perfect întinse (imaginea 2 și 3).

Pasul 4.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Coboară ușor brațele (imaginea 4).

Spor la antrenamente!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0