Exercițiu pentru dezechilibrul muscular

Dezechilibrul muscular nu doar cauzează dureri dar poate influența negativ sănătatea voastră, starea de bine și alinierea posturală. Stresul muscular și cel articular sunt de asemenea consecințe ale dezechilibrului muscular ceea ce duce la un insuficient suport al organelor interne.

Este foarte important în special pentru femeile care au trecut prin cezariană ca dezechilibrul muscular să fie anihilat. Stresul apare de obicei în momentul când unii mușchi se contractă și se scurtează în timp ce antagoniștii devini întinși și atrofiați. În general mușchii contractați sunt cei numiți și “workaholics”, în timp ce mușchii atrofiați sunt cei “lazy” sau mușchii leneși ai organismului. 

Exercițiu pentru dezechilibru muscular și postură

Cele mai bune rezultate pe care le-am avut în privința unei posturi corecte au fost atunci când am accesat exercitii tip pilates. Mi-am modificat postura aducând pieptul mai în față, umerii s-au retras, musculatura trunchiului a devenit mult mai puternică iar retracția scapulară și-a îmbunătățit mobilitatea extraordinar de mult. Azi voi explica un exercitiu foarte util pentru a contracara dezechilibrul muscular și pentru a îmbunătăți postura.

1.Întinde-te cu fața în jos, mâinile în afara corpului, palmele orientate către sol. Poți folosi o coadă de mătură sau un baston pe care îl apuci cu ambele palme și strângi pumnul.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

2.Trage abdomenul și coastele în sus, ridică partea superioara a spatelui în timp ce ții piciorele lipite de salteluță.

florin 2

3.Retrage bastonul către piept în timp ce coatele se ridică mai sus decât nivelul palmelor.

florin 3 florin 4

4.Menține privirea orientată către sol pe toata durata execuției.

5.Menține poziția cu bara la piept timp de 2 respirații.

6.20 de repetări pe set.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

7.3 seturi pe sesiune de antrenament.

8.Termină o sesiune în fiecare zi.

Acest exercițiu întărește musculatura stabilizatoare a umerilor și ajută la prevenirea durerilor de spate chiar și în sarcină. Spor la mișcare!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0