5 semne care indica neglijarea pielii pe timp de vara

Pielea necesita o ingrijire speciala pe timpul verii, atunci cand este expusa radiatiilor solare si substantelor agresive care se regasesc in apa din piscina.

Daca nu este ingrijita in mod corespunzator si rutina de beauty nu este una adecvata, apar o serie de semne care tradeaza o piele neglijata – iata despre ce semne este vorba!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pielea este foarte uscata si se exfoliaza – daca nu folosesti un produs cu factor de protectie solara pentru protejarea pielii de radiatiile UV, dar nici nu hidratezi pielea dupa ce te expui la soare, mai mult ca sigur aceasta va capata un aspect de piele uscata si stratul superficial al pielii se va exfolia. Exfolierea pielii nu este numai inestetica, insa tradeaza lipsa hidratarii. Ia masuri si hidrateaza pielea folosind fie un ulei natural (de jojoba, de masline, de cocos), fie o lotiune hidratanta.

Au aparut pete maro pe piele – in urma expunerii la soare fara aplicarea unui produs cu factor de protectie, pot aparea pe suprafata pielii pete maro din cauza soarelui. Acesta este un simptom al daunelor facute de radiatiile UV la nivelul pielii. Foloseste o lotiune de plaja cu factor SPF de minimum 30 pentru a preveni aparitia acestor pete. Daca ele au aparut deja, aplica protectie solara cu strictete si asigura-te ca nu iti mai expui pielea neprotejata la soare.

Ti-au aparut riduri noi peste noapte – dupa o saptamana de concediu la mare ai observat aparitia unor riduri noi, care nu se regaseau inainte pe chipul tau? Asta inseamna ca nu ti-ai ingrijit si protejat pielea corespunzator. Pentru a preveni o asemenea situatie pe viitor, foloseste o crema de fata cu factor de protectie 50 atunci cand faci plaja si una cu factor SPF in fiecare zi, indiferent de activitatile desfasurate.

Ai arsuri solare pe piele – arsurile solare apar dupa expunerea indelungata la radiatiile UV, fara protectie solara. Expunerea la soare fara protectie solara nu numai ca te face sa te alegi cu arsuri solare inestetice, insa creste si riscul de cancer de piele. Trateaza arsurile solare cu o lotiune speciala si cu ingrediente naturale care hidrateaza pielea precum uleiurile naturale, iaurtul ori castravetele. Apoi, pentru a te asigura ca nu mai ajungi in aceasta situatie, achizitioneaza-ti o lotiune de plaja pe care sa o tii mereu in geanta si sa o aplici inainte de a iesi din casa in fiecare zi.

 

 

Ti-au aparut mai multi pistrui pe fata si pe corp – imultirea pistruilor de pe ten si corp apare, de asemenea, din cauza ca nu ti-ai protejat pielea de arsurile solare. Pentru a preveni inmultirea pistruilor pe timp de vara, foloseste lotiune de plaja, limiteaza expunerea la soare in intervalul orar 10-16 si acopera-ti pielea, in masura in care acest lucru e posibil, cu piese vestimentare si accesorii din materiale naturale.

O piele ferita de radiatiile UV este o piele frumoasa si sanatoasa asa ca pune mai mult accent pe rutina de beauty a pielii in sezonul cald.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0