Solutiile medicinei traditionale chineze pentru combaterea depresiei

Medicina traditionala chineza ne arata relatia care exista intre diagrama destinului unei persoane si bolile psihice, precum si modul in care putem sa luptam impotriva acestora.

Abordarea depresiei in medicina traditionala chineza

Fiintele omenesti si intreaga materie a Universului sunt constituite, din punctul de vedere al medicinei chineze, din cele cinci elemente care exercita asupra vietii omului influente, dupa o schema ciclica. In termenii echilibrului, o influenta stabilizatoare va aduce noroc, in timp ce o influenta destabilizatoare va aduce ghinion.

Lectia care trebuie luata in calcul este aceea ca, daca suntem puternici si mai ales sustinuti, putem lua aceste destabilizari ca pe niste puncte critice din viata noastra, care au doar efect de moment. Elementul care raspunde de procesul gandirii, al educatiei si cunoasterii in Cele Patru Coloane ale Destinului este RESURSA. Astfel, problemele psihice sunt asociate, bineinteles, cu procesul gandirii (RESURSA).

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Daca in diagrama destinului unei persoane apar multe resurse, acestea fiind sustinute de elementul care-i da nastere, si-i mai sunt si nefavorabile persoanei analizate, este neaparata nevoie de unele elemente care sa-i contracareze energia excesiva. Daca resursa nu este contracarata, apar frustrarile (absorbtie de energie), fara cai de iesire, care se amplifica, se sufoca si cauta sa se elibereze de acest surplus. Sunt optiuni sanatoase si pozitive ca sa putem elibera Resursa in exces si anume: sport, studiu, lectura, arta, distractie, creatie sau calea spirituala.

Optiunile nesanatoase alese de oamenii care au multe resurse in destin, care nu se simt sustinuti, ajutati, intelesi si iubiti sunt: drogurile, alcoolul, solutiile negative sau chiar, din pacate, omorurile sau sinuciderile. Ce fel de persoana este aceea care se sinucide? Unii considera sinuciderea un act de lasitate in timp ce altii cred ca este nevoie de mult curaj pentru a-ti curma viata. Cert este, din punct de vedere al medicinei traditionale chineze, ca sinucigasii sunt adesea oameni puternici care au exces de energie si nu stiu cum sa-si reprime trairile.

Asadar, resursele pot fi canalizate intr-o directie pozitiva (gandire si cunoastere) sau intr-o directie negativa (frustrare si inchidere). Cel mai important este sa cooperam si sa ne sustinem reciproc pentru a trai in armonie si siguranta si sa nu lasam resursa in exces sa ne conduca spre o boala psihica cauzata de tristete excesiva, lipsa aprecierii de sine, stare de gol interior, toate aceste amplificandu-se daca in diagrama persoanei nu apare un alt element important si anume Inteligenta (element produs de sine) care este responsabil de modalitatile de actiune care echilibreaza balanta.

Resursele excesive pot duce si la alt fel de probleme, la fel de grave, si anume anorexia nervosa, generata de repulsia fata de mancare rezultata dintr-o exagerata preocupare pentru greutatea proprie. Ne punem intrebarea: suplimentele nutritive pot preveni depresia si bolile psihice? Nu in totalitate, dar un echilibru tinut sub control pe tot parcursul vietii, o stare de sanatate buna si suplimentele necesare pot contribui la reducerea riscurilor producerii acestor boli si la minimalizarea dezechilibrelor cauzatoare de probleme.

Solutiile din medicina traditionala chineza

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cu ajutorul astrogramei, se poate deduce daca o persoana este predispusa catre aceste probleme, perioadele in care se pot produce aceste caderi, metodele de prevenire din timp si suplimentele care diminueaza aceste tulburari. Lipsa complexului vitaminelor B si a vitaminei C pot afecta o persoana predispusa la depresie.

In Europa, exista o planta care este folosita pentru ameliorarea depresiei, si anume iarba Sfantului Ioan, iar in Orient, remedii precum ginseng sau laptisorul de matca dinamizeaza energia si imbunatatesc circulatia sangelui spre creier. Organismul nostru are nevoie de suplimente nutritive pentru a-si pastra o stare buna de sanatate fizica si psihica, dar si mai important este sa constientizam aceste probleme pana nu e prea tarziu si sa cerem ajutor de specialitate, precum si ajutorul celor dragi, dar si celor care vor sa ajute chiar si cu un sfat, o vorba buna, un zambet sau o simpla imbratisare.

Persoanele care au nevoie vor considera aceste ajutoare, fapte mari, iar cei care le ofera, chiar daca par lucruri marunte sau nesemnificative, dupa ce le daruiesc din proprie initiativa isi dau seama ce satisfactii mari le pot aduce in suflet.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0