Rinichii și problemele renale: cauze și remedii din medicina tradițională chineză

În medicina tradițională chineză, toate bolile, deci și cele renale, sunt puse pe seama dezechilibrelor între principiile yin/yang sau între cele cinci elemente (Foc, Pământ, Metal, Apă și Lemn). Toate sistemele, organele și țesuturile corpului pot fi categorisite în funcție de aceste elemente care sunt interdependente și interconectate. Este foarte simplu: dacă aceste elemente sunt în echilibru, atunci omul este sănătos, dacă echilibrul dispare, apare boala. Toate bolile (fizice, mentale sau emoționale) sunt cauzate de unul sau mai multe dezechilibre sau blocaje.

Cauzele bolilor în medicina chineză

[{ads-medicina-alternativa-first}]

Medicina tradițională chineză identifică numeroase cauze ale bolilor care au:

factori naturali: frig, căldură, umezeală, vânt;

factori emoționali: frică, tristețe, grijă, mânie;

factori accidentali: căzături, arsuri, lovituri, mușcături.

Toți acești factori afectează vibrațiile celulare și astfel se pot întâmpla doua lucruri:

1.Celulele devin hiperactive, amplificând energia, aceasta la rândul ei, nu poate circula suficient de repede prin meridianele energetice spre celelalte părți ale corpului și se produc blocaje, rezultând dureri, inflamații, chisturi, tumori, depresie. Soluția vindecării consta în reducerea densității energetice.

2.Celulele își diminuează activitatea, emanând puțină energie și astfel se poate ajunge la o insuficiență energetică, rezultând oboseala cronică, osteoporoza și bolile mișcării (Parkinson sau Alzheimer). Soluția vindecării constă în amplificarea densității energetice.

 

Bolile și echilibrul dintre elemente

În medicina tradițională chineză, apa reprezintă rinichii, sistemul imunitar și organele sexuale. De aceea, dezechilibrul Apei nu conduce doar la boli legate de oase, ci și la disfuncții ale rinichilor sau altor organe sau țesuturi care sunt guvernate de acest element. Pe de altă parte, dacă Apa este în exces, apar afecțiuni ale sistemului cardiac și circulator (Focul) căci, se știe, Apa stinge Focul. Deci din cauza excesului de Apă din organism, puterea Focului scade, producând slăbiciuni la nivelul inimii și sistemului circulator.

Cei care suferă de boli cardiovasculare nu trebuie să mănânce sărat (gustul sărat corespunde elementului Apa), iar celor care suferă de hipertensiune arterială (mult Foc), trebuie sa le fie stimulați rinichii (Apa), pentru că Apa controlează Focul. Persoanele care au probleme la nivelul rinichilor și vezicii urinare (Apă), nu trebuie să consume dulciuri, căci gustul dulce corespunde elementului Pământ, iar Pământul distruge Apa. Dau exemplul diabetului zaharat (reprezentat de elementul Pământ) care, în timp, afectează rinichii (Apa) prin procesul distructiv Pământ-Apă. Buna funcționare a rinichilor (Apa) permite eliminarea toxinelor din organism și o bună funcționare a ficatului (Lemn), căci Apa (rinichii) hrănește Lemnul (ficatul). Apa mai poate fi îmbunătățită prin ingerarea uleiului Omega3, iar această amplificare ajută să nu se producă dezechilibre la celelalte elemente, astfel:

Lemnul este hrănit de Apă, iar dacă aceasta este în deficit, Lemnul se usucă și apar osteoporoza, uscarea cartilagiilor și a colagenului, iar în timp, se poate ajunge la artrită. Procesul este simplu: capetele oaselor sunt acoperite de cartilagii care acționează ca niște tampoane între oase. Dacă acestea se rod și încep să se frece unul de celălalt, apar dureri. De aceea, se recomandă preventiv suplimentele nutritive (sulfatul de glucozamină) necesare evitându-se astfel aceste neplăceri. Metalul guvernează pe lângă piele, dinții, plămânii și sistemul osos. Apa și Metalul sunt strâns asociate și astfel, ambele sunt necesare pentru susținerea sistemului osos.

Mineralele sunt elemente de Metal care contribuie la sănătatea sistemului osos.

- zincul: substanță minerală care este esențială în producerea proteinelor și acizilor nucleici;

- seleniul: menține pielea tânără și sănătoasă și este un antioxidant fundamental în metabolismul carbohidraților;

- magneziul: menține sănătatea dinților și a oaselor. Are un rol important în activarea enzimelor esențiale.

- cromul: contribuie la metabolismul zahărului, este esențial în reglarea glucozei din sânge pentru a preveni obezitatea și diabetul.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

- iodul: se ocupă cu reglarea metabolismului, secreția hormonilor tiroidieni, reproducere și creștere.

Organismul are mare nevoie de suplimente nutritive și sunt indispensabile pentru orice om care dorește să-și păstreze starea de sănătate fizică și psihică. Cel mai bun doctor în viziunea chinezilor este acela care îi învață pe oameni cum să prevină bolile, nu cum să le trateze. Cheia de aur a vindecării: iubirea dizolva toate blocajele. Iertarea atrage după sine starea de pace interioară. “Vindecă-ți mai întâi sufletul, iar mintea și trupul se vor vindeca de la sine”.

 

Sursa foto: Shutterstock

 


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0