Cancerul – cauze, efecte și remedii chinezești

Cercetările medicale moderne arată că principalele cauze ale cancerului sunt alimentația incorectă și stresul. Apariția cancerului este un proces de lungă durată iar simptomele evidente pot apărea după ani de zile când tratarea eficientă poate fi tardivă.

Cancerul din perspectiva medicinei chineze

Medicina tradițională chineză prin sistemul Celor Patru Coloane ale Destinului (astrograma personală) asociază cancerul cu elementul Pământ (guvernatorul stomacului, pancreasului, celulelor și al mușchilor). Având data nașterii unei persoane putem calcula perioada din viață când elementul Pământ este în dezechilibru și dacă știm că poate fi ceva genetic, să putem lua din timp măsuri de prevenire prin ingerarea unor suplimente nutritive, practicarea unor exerciții fizice moderate, stil de viață sănătos și eliminarea pe cât posibil a stresului sau depresiilor, hrană alcalină și odihnă activă și pasivă.

[{ads-medicina-alternativa-first}]

Cancerul reprezintă atacarea în mod repetat a celulelor unui țesut, pe perioadă lungă de timp și astfel celulele cresc anormal, se răspândesc în corp și se transformă în tumori maligne.

Simptome: scăderea în greutate, lipsa poftei de mâncare dureri inexplicabile, stare de somnolență.

Cauze: stil de viață nesănătos, poluare, fumat activ sau pasiv, consumarea alcoolului, a sării iodate, grăsimi, carne de vită crudă, afumături și mezeluri.

Prevenire și tratare:

Chinezii insistă să avem un stil de viață sănătos prin luarea unor decizii personale și permanente. Printre acestea se numără: calitatea mediului în care locuim, evitarea consumării alimentelor sărate, grase, prăjite și a supelor fierbinți, evitarea stresului, depresiei și a exceselor sexuale, renunțarea la alcool și fumat, consumarea în cantități mari a apei purificate și petrecerea timpului liber în aer liber și curat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Alimentele care ajută la prevenirea cancerului: usturoiul și ceapa, roșiile, morcovii, portocalele și merele, ceaiul verde și soia. Chinezii consideră aceste alimente indispensabile în meniul zilnic fiind considerate anticancerigenele cu conținut ridicat de alicina, licofen, betacaroten, genisteina și vitamine.

Sfaturi alimentare date de chinezi:

– consumați în cantități mari fructe și legume crude, în special verzi, roșii și portocalii bogate în carbohidrați complecși și sărace în grăsimi
– cereale integrale, fasole uscată, năut, linte, orez integral, soia
– crucifere: broccoli, varză de Bruxelles, conopidă, varză
– suc proaspăt de legume și fructe
– plante marine
– nu consumați alune râncede, carne de vită crudă (se digeră cel mai greu și putrezește în intestinul gros)
– nu consumați supe fierbinți
– evitați fumatul activ și pasiv
– încercați să mâncați cantități mici de alimente (mâncăm ca să trăim, nu trăim ca să mâncăm)
– înlocuiți pe cât posibil prajitul alimentelor cu fiertul în apă sau la aburi
– consumați tofu și soia nemodificată genetic
– consumați și preparați lapte de caju, migdale în locul celui de vacă, oaie sau bivoliță
– consumați zilnic ulei de măsline, de pește, usturoi și ceapă crude
– consumați des fructe și legume portocalii și verde închis
– ridichile pot ucide celulele canceroase
– ceaiul verde are proprietăți antimutagenice
– beți zilnic apă purificată
– faceți zilnic exerciții fizice de intensitate moderată
– fiți optimiști – remediul natural împotriva bolilor

Secretul unei vieți lungi și sănătoase este să încercați că starea de sănătate să vină în armonie cu echilibrul energiilor yin și yang. Puntea de legătură între cunoașterea tradițională chineză și tehnologia modernă de nutriție ne permite să ne menținem sănătatea perfectă.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 1