6 semne ca migrena ta nu este deloc normala

Este foarte dificil sa etichetezi intensitatea durerii de cap pe care o ai intrucat avem praguri de durere diferite si e posibil ca o durere de cap care tie ti se pare foarte puternica, pentru alta persoana sa fie blanda.

Majoritatea durerilor de cap sunt inofensive si apar din cauze precum deshidratare, foame, tensiune ori raceala. Acest tip de durere de cap dispare fie de la sine, fie dupa ce iei o pastila pentru durerile de cap. Exista insa si dureri de cap anormale, care iti pot pune sanatatea in pericol. Daca ai asemenea dureri, trebuie neaparat sa apelezi la ajutorul unui medic specialist.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Iata ce semne tradeaza o durere de cap anormala, care ar trebui sa te trimita la medic:

Apar durerile de tip ”fulger”

Atunci cand ai o durere de cap si apare subit o durere acuta care se resimte precum un fulger ori precum un junghi puternic, trebuie sa apelezi de urgenta la ajutorul unei medic. O asemenea durere poate fi cauzata de o hemoragie subarahnoidiana (sangerare in spatiul subarahnoidian din creier) cauzata de un anevrism cerebral, de o vasculita specifica bolilor autoimune ori de o tulburare de coagulare a sangelui. Acest tip de durere nu este un junghi care dispare in cateva secunde, ci este o durere care nu inceteaza. In niciun caz nu trebuie sa iei o pastila calmanta si sa mergi la culcare cu speranta ca iti va trece dupa un somn bun.

 

 

Durea isi schimba intensitatea

Daca suferi de migrene ori de dureri de cap provocate de acumularea de tensiune, nu trebuie sa iti faci griji. Insa daca durerea devine, pe masura ce timpul trece, diferita, dar si mult mai intensa, ar trebui sa apelezi la ajutor de specialitate pentru ca poate fi vorba chiar si de un anevrism.

Apar simptome asociate

Durerile de cap puternice insotite de simptome precum febra pot indica o infectie la nivelul creierului precum meningita sau chiar o inflamatie a creierului precum encefalita. Daca apar si tulburarile de gandire si de memorie, trebuie sa suni la 112 de urgenta pentru ca nu e bine sa pierzi nicio secunda.

Durerea de cap e insotita de durere oculara

In momentul in care apar, pe langa durerea de cap, si o durere in zona ochilor, precum si tulburari de vedere, e cazul sa te ingrijorezi. Tensiunea oculara sau glaucomul pot fi cauzele durerilor tale, iar daca acestea nu sunt tratate corespunzator, vederea poate fi pierduta.

Durerea este localizata in zona tamplelor

De cele mai multe ori, durerea de cap localizata in zona tamplelor nu reprezinta niciun pericol. Insa daca ai depasit varsta de 50 de ani si ai o durere puternica de tample, e posibil sa fie vorba despre inflamarea arterelor din zona respectiva. Cel mai bine e sa apelezi la ajutorul medicului intrucat o asemenea inflamatie iti poate afecta serios vederea.

 

 

Durere de cap aparuta in urma unei lovituri

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Orice durere de cap care apare in urma unei lovituri puternice in zona capului trebuie sa te trimita la medic. Orice leziune la nivelul craniului poate determina sangerarea in zona creierului, iar o asemenea sangerare iti poate pune viata in pericol.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0