Rutina perfectă de stretching

Stretchingul îmbunătățește elasticitatea și mobilitatea și este o parte foarte importantă din antrenamentele curente pe care nu trebuie să o ignorați.

stretching 2stretching 3stretching 4stretching 5stretching 6stretching 7stretching 8stretching 9

Iată câteva dintre beneficiile aduse de stretching:

-o postură corectă

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

-o mai bună circulație a sângelui

-încredere

-perfect pentru fesieri

-creșterea mobilității și flexibilității articulare

-o mai bună coordonare musculară

-reducerea tensiunii musculare

-excelent pentru coloana vertebrală

-echilibru îmbunătățit

-relaxare mentală

Cât stretching ar trebui să faci?

La acest capitol vă recomand cu încredere ca ar trebui respectate principiile FITT (frecvență, intensitate, tipul (exercițiului), timpul (acordat).

Frecvența – numărul de sesiuni de stretching pe care le faci pe săptămână. Cu cât mai des faci stretching cu atât mai repede vei câștiga în elasticitate!

Intensitatea – până unde intinzi mușchiul? Fiecare exercițiu de stretching trebuie făcut lent și într-o formă corectă. Nu întinde mai mult decât trebuie, facilitezi apariția accidentărilor.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Timp – cât timp ar trebui să dureze o sesiune de stretching? 10-15 minute pe zi cu 30-45 secunde menținere pe fiecare exercițiu. Repetă fiecare exercițiu de 2 ori!

Tipul de exerciții diferă în funcție de ceea ce ai lucrat în timpul antrenamentului din ziua respectivă. Iată o rutina completă pe care o poți face după o sesiune de antrenament pentru trenul inferior (coapse și fesieri).

Spor la mișcare!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0