Ce poti face in timpul calatoriei cu avionul pentru a te simti mai bine

Calatoria cu avionul poate fi neplacuta pentru oricine, mai ales daca este vorba despre un zbor lung, care pare ca nu se mai termina. Pericolul actual al infectarii pe parcursul calatoriei amplifica neplacerea cauzata de un zbor mai lung, intrucat parca ne sunt ingradite activitatile in avion. Insa pentru aceasta, important este sa pastram masca cat mai mult timp si sa  o atingem cat mai putin, mai ales dupa ce ne-am spalat pe maini sau ne-am dezinfectat. Totusi, exista o serie de lucruri pe care le poti face pentru a face aceasta calatorie mai placuta.

 

Pentru ca timpul in avion sa nu para ca se opreste in loc, trebuie sa te simti bine fizic si sa ai o preocupare mentala. Asadar, iata ce poti face inainte, dar si in timpul zborului, pentru a te simti mai bine.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pregateste-ti un kit de calatorie – acest kit ar trebui sa contina medicamente pe care le poti folosi in cazul in care apar probleme minore precum greata, varsaturile, diareea ori durerile de cap. Daca te vei simti rau in timpul calatoriei cu avionul, timpul petrecut pe scaun ti se va parea interminabil asa ca, imediat ce ai simptome neplacute, apeleaza la ajutorul unei pastile care sa remedieze situatia. Medicamentele antiemetice, antidiareice si antiinflamatoare iti pot face calatoria mai placuta. De asemenea, e bine sa ai la tine o pereche de casti care izoleaza foarte bine fonic, la care sa poti asculta muzica fara sa auzi motoarele avionului, dar si o perna de calatorie care sa iti relaxeze gatul in timpul orelor de zbor. O pereche de ochelari pentru dormit iti vor fi de ajutor daca este vorba despre un zbor pe timpul zilei, insa iti doresti sa dormi. Din acest kit e indicat sa faca parte si o crema de maini hidratanta si un balsam de buze pentru ca aerul din avion iti va deshidrata pielea. Informeaza-te inainte de zbor cu privire la produsele pe care ai voie sa le iei la tine.

 

 

Imbraca-te cat mai confortabil – gandeste-te de doua ori inainte de a-ti alege tinuta pentru calatoria cu avionul. Chiar daca vrei sa ii impresionezi pe cei care te asteapta la aeroport in momentul aterizarii, e indicat sa pui mai presus propriul confort. O pereche de pantaloni din piele ori o rochie prea mulata te vor face sa te simti incornfortabil asa ca mizeaza pe haine confortabile, din materiale naturale. Si incaltarile ar trebui sa fie comode, ideali sunt in aceasta situatie pantofii sport si in niciun caz, cei cu tocuri. Insa, ii poti pune in bagajul de mana pentru a te schimba dupa aterizare.

 
 

Ai grija ce mananci in ziua zborului, dar si cu o zi inainte – tulburarile digestive iti vor face ziua si mai neplacuta asa ca ar trebui sa le eviti. Renunta la grasimi, preparate de tip fast-food ori alimente greu de digerat cu o zi inainte de calatoria cu avionul, precum si in ziua zborului. Astfel, eviti probleme precum indigestia, balonarea, refluxul gastroesofagian si greata. Mizeaza pe preparate satioase, insa usor de digerat. Daca ai probleme digestive pe fond emotional ori suferi de colon iritabil, covrigeii si biscuitii sarati sunt gustarile ideale pentru tine. Din cauza pandemiei, servitul mesei nu mai este valabil pe anumite zboruri, ceea ce nu e un lucru rau daca ne gandi la siguranta noastra, dar si la faptul ca de multe ori mancarea din avion contine multi conservanti si nu este intotdeauna o optiune dintre cele mai sanatoase.

Hidrateaza-te – ar fi de preferat sa bei multa apa inainte de a decola, astfel incat sa fii bine hidratat pe timpul zborului, mai ales daca ai in jur persoane care sufera de infcetii respiratorii, tusesc si stranuta, deci purtarea mastii se impune foarte serios. Insa , daca ai parte de un zbor lung, ar trebui ca periodic sa bei catitati de apa, sistematic. Asigura-te ca eficientizezi la maxim timpul in care nu porti masca pentru a bea apa si dezinfecteaza mainile inainte de a bea. Aerul recirculat din avion te deshidrateaza si poti avea simptome neplacute precum ameteli si dureri de cap. Asadar,asigura-te ca mentii un nivel optim de lichide , prin consumul de apa,  ceaiuri sau sucuri naturale – important e sa te hidratezi.

Asaza-te confortabil si pregateste-te de zbor – odata ce te asezi pe scaun, aranjeaza-ti toate lucrurile la indemana. Pune-ti perna de gat pentru a sta intr-o postura confortabila, asaza-ti castile pe urechi si alege-ti un film la care sa te uiti ori citeste o carte. Si jocurile instalate pe tableta sau pe telefon pot face timpul sa treaca mai usor atunci cand esti in avion.

Pentru o calatorie in mai multa siguranta, ideal ar fi sa optezi pentru o masca virucida, precum CIDALTEX® . Cu cât zborul este mai lung, cu atât ești mai expus riscului de îmbolnăvire. Virusul SARS-CoV-2 supraviețuieste pe suprafețe de tip plastic, textil, metal - deci cam tot ce exista in avion si aeroport, autobuzele sau trenurile interne, toalete  timp de 4-72 de ore. Transmiterea virusului poate avea loc nu numai prin expunerea directa la aerosolii incarcati cu particulele virale, dar si  atunci când o persoană atinge o suprafață contaminată și apoi îsi atinge fața. 

De aceea, pe parcursul acestei experiente, opteaza pentru dispozitive de protectie superioare, care folosesc tehnologia de decontaminare avansata, de tip virucid.

O astfel de tehnologie de ultima generație este Tehnologia CIDALTEX® de Filtrare și Decontaminare a aerului respirat (atât cel inspirat cât și cel expirat), cu o eficacitate de protecție antivirală și antibacteriană de 99,99%, testată în laboratoare acreditate din Franța. Noua tehnologie este înglobată într-unul dintre cele 4 straturi de protecție ale măștii medicale CIDALTEX®, un produs inovativ dezvoltat pentru profesioniștii în domeniul sănătății. Masca virucidă CIDALTEX® combină standardul de protecție al unui dispozitiv medical clasa I, tip IIR cu filtrarea avansată de tip FFP2, reducând astfel riscul de transmitere prin picaturi și aerosoli.

O rețetă de succes între inovația științifică și dezvoltarea tehnologică, masca virucidă Cidaltex adaugă un nivel superior de protecție, spre deosebire de măștile convenționale, care au o eficacitate  a filtrării bacteriene <98%. 

Tehnologia dezvoltată de BioSerenity în colaborare cu Universitatea din Lille și INSERM constă în dubla acțiune: filtrare și decontaminare. Acțiunea de filtrare captează contaminanții și inactivează agenții patogeni prezenți în picături și particulele mai fine prezente în fluxurile respiratorii, care pot rămâne ore sau zile suspendate în aer.

Poti citi mai multe despre aceasta mască virucidă cu protecție superioară aici .

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0