Remediile naturiste in tratarea hepatitei C

Hepatita C este o infectie virala care cauzeaza inflamatia ficatului. De multe ori, hepatita C este diagnosticata atunci cand ajunge intr-un stadiu avansat intrucat este o afectiune care nu are simptome evidente in faza incipienta. Pacientii care au hepatita C traiesc, de regula, cu infectie cronica a ficatului toata viata.

Tratamentele naturiste nu trateaza hepatita C, insa contribuie la ameliorarea simptomelor cauzate de virusul hepatic. Avantajul tratamentelor naturiste consta in lipsa reactiilor adverse in timpul unui asemenea tratament.

Plante curative care pot fi folosite in tratarea hepatitei C

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Armurariul este cea mai folosita planta curativa in tratarea afectiunilor ficatului. Datorita continutului ridicat de silimarina, armurariul are efecte benefice asupra ficatului inflamat

Un studiu realizat de catre cercetatorii de la Facultatea de Medicina Isfahan din Iran, a observat efectele silimarinei asupra bolnavilor de hepatita C. Studiul a fost realizat pe un esantion de 55 de pacienti, dintre care 45 de barbati si 10 femei, diagnosticati cu hepatita. Acestia au fost tratati cu 630 de miligrame de silimarina pe zi, pret de 24 de saptamani. La final, specialistii au observat o imbunatatire vizibila in ceea ce priveste enzimele hepatice.

 

 

Pe de alta parte insa, un studiu realizat de catre cercetatorii de la Universitatea din Carolina de Nord, facut pe un esantion de 154 de adulti diagnosticati cu hepatita C cronica, a dovedit ca silimarina are efecte similare cu cele ale tratamentului placebo administrat pacientilor.

Suplimentele cu Zinc sunt si ele considerate eficiente in lupta cu hepatita C. Zincul este, intr-adevar, esential pentru buna functionare a ficatului intrucat un deficit de zinc afecteaza imunitatea. Nu exista insa dovezi medicale care sa confirme eficienta zincului in ameliorarea simptomelor hepatitei C. Intrucat zincul in exces poate fi toxic, este bine sa te consulti cu medicul inainte de a lua suplimente de zinc.

Curcumina, substanta chimica din turmeric, este un puternic antiinflamator, iar studiile facute recent au dovedit asta. Intrucat are efecte antiinflamatoare si antivirale puternice, medicii sunt de parere ca aceasta substanta poate fi de folos bolnavilor de hepatita C, insa pana la acest moment nu au fost facute studii in acest sens. Intrucat are capacitatea de a subtia sangele, curcumina nu trebuie consumata daca se urmeaza, in paralel, un tratament medicamentos cu efect anticoagulant.

 

 

Probioticele sunt bacterii “bune”, care ajuta la mentinerea echilibrului in organism. Daca hepatita C a evoluat intr-o ciroza, probioticele pot fi de ajutor, prevenind infectiile prin echilibrarea pH-ului intestinal.

Radacina de lemn dulce, folosita in special in medicina traditionala chinezeasca, previne aparitia cancerului la ficat, la care bolnavii de hepatita C sunt predispusi. Nu au fost facute inca studii care sa dovedeasca proprietatile benefice ale radacinii de lemn dulce.

Argintul coloidal este considerat, de asemenea, eficient in tratarea hepatitei C. Nu numai ca nu exista studii care sa confirme eficienta acestuia in tratarea afectiunilor ficatului, insa specialistii ne previn, spunand ca nu este un produs sigur pentru sanatatea noastra. Consumul de argint coloidal poate avea reactii adverse precum depigmentarea pielii,

Important este sa te consulti cu medicul tau inainte de a urma orice tratament naturist pentru tratarea hepatitei C. Medicul va sti daca tratamentul interactioneaza sau nu cu medicamentele pe care le iei si este cel in masura sa iti faca recomandari cu privire la doza pe care sa o administrezi.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0