Acupunctura pentru tratarea durerilor lombare

Acupunctura este o metoda neconventionala de tratament, insa extrem de eficienta atunci cand vorbim despre durerile lombare.

 

Acupunctura este o metoda de tratament specifica medicinei chineze, care dateaza de mai bine de 2.500 de ani. Principiul de functionare al acupuncturii este acela al circuitelor pe care circula “energia vitala”, adica qi-ul chinezesc. Specialistii in acupunctura cunosc cele 20 de meridiane energetice care unesc cele peste 2000 de puncte energetice ale corpului si se folosesc de ace pentru a corecta sau pentru a mentine fluxul energetic de-a lungul acestor circuite.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Mai mult decat atat, acupunctura stimuleaza functionarea sistemului central nervos, adica a creierului si a maduvei osoase.

Cum functioneaza acupunctura in tratarea durerilor lombare

Mai multe studii facute in domeniu in ultimii ani au scos la iveala faptul ca acupunctura amelioreaza durerile lombare, fie ele si cronice.

Stimuland sistemul nervos central, se elibereaza o serie de substante chimice la nivelul creierului, muschilor, dar si maduvei osoase, substante care amelioreaza durerea si imbunatatesc starea pacientului. Printre substantele eliberate se afla si endorfinele, despre care se stie ca sunt hormonii “starii de bine”.

Specialistii nu au reusit inca sa descopere daca acupunctura amelioreaza propriu-zis durerile sau are efecte benefice care mascheaza cumva durerea, facand-o mult mai usor de suportat.

 

 

Printre principalele puncte folosite in acupunctura pentru tratarea durerilor lombare se afla si cele de la nivelul urmatoarelor zone din corp:

  • Spatele genunchilor
  • Talpi
  • Zona lombo-sacrala
  • Palme
  • Solduri
  • Zona abdominala
 
 

Daca suferi de dureri in zona lombara ai putea da o sansa acupuncturii. O singura sedinta te va convinge daca este sau nu cazul sa apelezi la aceasta tehnica straveche pentru ameliorarea durerilor de spate. Totusi, trebuie sa stii ca acupunctura nu vindeca durerile lombare pe termen lung, ci le amelioreaza pe termen scurt si mediu. Asadar, vei avea nevoie de un tratament de durata daca suferi de dureri lombare.

Acupunctura nu inlocuieste tratamentul conventional, ci il sustine. Aceasta trebuie sa fie considerata un tratament complementar, realizat in paralel cu cel prescris de medic. Este indicat sa te consulti cu medicul specialist inainte de a folosi aceasta metoda de tratament.

Treptat, acupunctura poate ajuta pacientul sa renunte la analgezice, ori macar sa le reduca, fiind un inlocuitor eficient pentru medicamentele cu efect calmant.

Studiile facute au confirmat eficienta acupuncturii si in tratarea sindromului de tunel carpial, a durerilor cauzate de osteoartrita, de fibromialgie sau de hernie de disc. De asemenea, acupunctura poate fi folosita cu succes in timpul recuperarii post-operatorii, la pacientii care au suferit interventii chirugicale pentru afectiuni ale coloanei vertebrale si nu numai.

Contraindicatii acupunctura

Atunci cand este practicata de un specialist, procedura este considerata ca fiind una sigura. Efectele adverse sunt foarte rare, acupunctura fiind metoda de tratament pentru durerile lombare cu cele mai putine efecte adverse.

Pentru a nu da gres, cere chiar medicului specialist care te trateaza sa iti recomande un specialist in acupunctura. Daca acesta nu cunoaste pe nimeni de incredere, cauta pe internet specialisti in acupunctura, apoi verifica-le istoricul.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0