Noile tratamente utile în vindecarea Hepatitei C

Tratamentul nu este necesar pentru toate persoanele care au fost diagnosticate cu hepatită C, în special pentru cazurile de hepatită acută. În orice caz, recomandările doctorului pot constă în: medicamente, odihnă la pat, consum de multe lichide, evitarea alcoolului și o dietă sănătoasă. Este foarte importantă menținerea unei relații apropiate cu doctorul pentru că acesta să urmărească starea de sănătate pentru a se asigura că virusul a fost eliminat din organism.    

Persoanele care au fost diagnosticate cu hepatită C cel mai probabil vor primi tratament cu diferite combinații de medicamente. Atât tratamentul cât și durata sa vor fi determinate de genotipul virusului.  

Tratamentul hepatitei C implica până recent două medicamente principale: pegilat interferon (un medicament care încurajează sistemul imunitar să atace virusul) și ribavirina (un medicament antiviral care oprește reproducerea virusului) 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Patru medicamente noi au devenit într-un timp foarte scurt standardul pentru tratarea hepatitei C. Noile medicamente disponibile cresc șansele de a combate boala. Acestea se referă la: 
 • Ledipasvir-sofosbuvir (Harvoni) 
 • Ombitasvir, paritaprevir, dasabuvir, ritonavir (Viekirax) 
 • Simeprevir (Olysio) 
 • Sofosbuvir (Sovaldi) 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Simeprevir și sofosbuvir înlocuiesc acum boceprevir și telaprevir ca și combinația "parteneră" cu interferon și ribavirina. Sofosbuvir poate fi utilizat fără interferon în anumite cazuri.   

Ledipasvir-sofosbuvir se ia în mod independent. Combinația ombitasvir-paritaprevir-dasabuvir-ritonavir poate fi utilizată cu sau fără ribavirina, dar nu este recomandată tuturor pacienților cu afecțiuni hepatice.  

Vestea bună este că noile medicamente au efecte secundare mai puține și mai ușoare și în plus ele pot distruge virusul hepatitei C într-o perioadă mult mai scurtă de timp.  

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0