7 pasi pentru un stil de viata echilibrat

iti propun chiar acum sa te ajut sa facem impreuna un plan care sa fie si ultimul in ceea ce priveste nenumaratele incercari de a face acea schimbare. 

De aceea am pregatit 7 pasi pentru a ne organiza un plan care sa ne ajute sa atingem scopul dorit dar sa si mentinem un stil de viata sanatos pe termen lung.

1. Fa din aceasta data ultima cand incerci!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Consumam mai multa energie sa ne pregatim decat sa parcurgem intreaga calatorie. Este la fel si in fitness. Incearca de aceasta data o noua abordare. Daca ai avut mai multe incercari inseamna ca undeva a fost ceva nepotrivit ce a incurcat scenariul. Pauzele planuite sunt bune, nu inseamna ca ai abandonat programul. Cu totii avem nevoie de o vacanta. Bucura-te de vacanta insa imediat ce ai terminat vacanta incepe de unde ai ramas.

2. Trebuie sa lucrezi intens la concentrare!

Aici se face diferenta intre persoanele care mentin un stil de viata echilibrat si cele care nu isi ataseaza o atitudine corecta in aceasta directie. 

Iata cateva secrete pentru a te ajuta sa iti mentii concentrarea:

  • inconjoara-te cu persoane ce au reusit
  • gandeste intotdeauna pozitiv. Crede in tine! Nu exista nici un motiv care sa te opreasca atat timp cat crezi in tine.
  • citeste si asculta filmulete care te inspira - bloguri de fitness ca acesta, povesti inspirationale, articole, etc.

3. Descopera Ce sau Cine te inspira cel mai mult?

Nu exista nimic mai motivant decat o sursa importanta de inspiratie. A fi motivat si conectat este unul din punctele cheie ale acestei strategii. Ca sa fie mai simplu pune-ti aceste intrebari:

Ce vrei cu adevarat sa obtii de la acest program? Detaliaza cu lux de amanunte ceea ce iti doresti. Asta iti va aduce o motivatie puternica care te va ajuta sa te mentii pe drumul cel bun.

4. Ia pe cineva care sa te ajute!

A avea un antrenor, coach sau pe cineva care sa iti masoare rezultatele este exact ce ai nevoie. Toti oamenii de succes au antrenori, mentori si asa mai departe. Este asa de usor sa fii lenes, aproape este uman daca as putea spune. In fitness a fi lenes nu functioneaza si de aceea este important sa aveti pe cineva care sa va masoare rezultatele si sa intervina atunci cand este nevoie.

5. Odata stabilit planul de antrenament nu exista scuze! 

Este o continuare a numarului 4. Daca nu ai pe cineva noi te putem ajuta. Lasa-ne un mesaj in privat si iti vom recomanda persoane de incredere care sa iti faca un plan de antrenament si sa te tina conectat pentru a nu rata nici o sesiune de antrenament.

6. Planul este o calatorie in sprinturi si NU un maraton!

Nu privi aceasta strategie ca pe un maraton. Este important sa il vezi mai degraba ca pe o serie de sprinturi cu perioade de liniste unde te poti recupera pentru a trece la pasul urmator. 

7. Incepe azi!

Incepe azi si nu astepta ca un dezechilibru, afectiune, analize sau investigatii cerute de medic cu rezultate alarmante sa te determine in a lua o hotarare de schimbare a stilului de viata. Orice alt moment inseamna timp pierdut. Cea mai pretioasa resursa este TIMPUL. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Sa aveti spor!

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0