Vrei să te înscrii într-un program online de slăbit? Iată ce ar trebui să știi înainte

Multe vedete susțin că slăbesc cu ajutorul programelor online de slăbit – iată în ce constau aceste programe, cum funcționează, dar și ce spun specialiștii despre ele!
 
Ai vrea să slăbești dar nu știi de unde să începi? Poate că ai auzit de programele online de slăbit, dar poate nu știi pe care să-l alegi și dacă o să fie potrivit pentru tine sau nu. În primul rând este important să nu disperi, dar și să nu începi programe care îți promit multe kg jos în scurt timp. Iar acest lucru pentru că un program potrivit pentru tine te ajută să îți creezi un stil de viață sănătos, nu doar un mood de a slăbi rapid și fără rezultate pe termen lung. 

În orice caz, trebuie să știi că nu ești singura persoană în această ipostază, iar informarea este cel mai bun prieten în această situație. Dacă simți nevoia, poți cere sfatul și medicului tău specialist. Poți fi mai bine pregăti pentru a înțelege acest proces și pentru o vizită la medicul specialist, dacă:

 • Îți notezi din timp toate întrebările;
 • Îți notezi toate medicamentele și suplimentele alimentare pe care le iei în acest moment;
 • Notezi toate tipurile de diete sau programe pe care le-ai încercat în trecut și care au avut sau nu au avut efect asupra ta;
 • În plus, este foarte important să notezi orice informație primită, dar și să adresezi alte întrebări care vin pe parcursul discuției.

Un program de slăbit online oferă sprijin în lupta cu kilogramele în plus. Funcționează pe baza unor jurnale alimentare, a unor grafice ce urmăresc progresul, dar totodată calculează și indicele de masă corporală (IMC) și oferă consiliere prin intermediul unui chat. Programele de slăbit online pun accentul atât pe dietă, cât și pe sport.

RECOMANDARILE EXPERTILOR DOC

În general, aceste programe sunt create și coordonate de specialiști în domeniu, precum: medici generaliști, nutriționiști, antrenori de fitness și psihologi.

Durata pe care se întind programele de slăbit diferă, însă în general pornește de la 12 săptămâni și poate ajunge pănă la 12-24 de luni.

O parte dintre aceste programe sunt promovate în reviste și ziare, precum și la radio, televiziune și internet. Dar sunt ele sigure? Și vor funcționa în cazul tău?

Vrei să te înscrii într-un program de slăbit online? Cum să îl alegi pe cel mai potrivit

entru a ajunge și a te menține la o greutate sănătoasă pe termen lung, trebuie să te concentrezi asupra sănătății generale și a obiceiurilor de viață, nu doar asupra a ceea ce consumi și cum. Programele de succes pentru pierderea în greutate ar trebui să promoveze comportamente sănătoase care să te ajute să reduci greutatea în siguranță. Comportamente pe care să le poți respecta în fiecare zi și care să te ajute să îți menți greutatea.

Ideal ar fi ca programul ales să fie unul personalizat, adică să implice o consultație online sau telefonică, în timpul căreia specialiștii să înțeleagă ce stil de viață ai, ce probleme de sănătate ai, dar și ce rezultate îți dorești să obții.

Apoi, programul ar trebui să includă următoarele:

 • Un plan alimentar detaliat.
 • Chat online non-stop - sprijin din partea unei persoane calificate din cadrul personalului pentru a-ți atinge obiectivele.
 • Video-uri periodice cu exercițiile fizice pe care trebuie să le faci.
 • Calcularea indicelui de masă corporală în mod regulat și grafice care să urmărească evoluția ta.
 • Calculator de calorii.
 • Mailuri cu rețete de preparate permise.
 • Un plan de urmărire a progreselor înregistrate în ceea ce privește schimbarea obiceiurilor legate de stilul de viață, cum ar fi alimentația sănătoasă și activitatea fizică.
 • Feedback regulat cu privire la obiectivele, progresele și rezultatele tale, oferit de un consilier prin e-mail, direct în aplicație, telefon sau mesaje text.
 • Opțiunea de a beneficia de sprijin social din partea unui grup, prin intermediul avizierelor, camere de chat sau întâlniri online.

Majoritatea programelor de acest fel sunt disponibile contra cost. Există și variante gratuite, însă acestea oferă mai puțin sprijin utilizatorului.

La ce riscuri te expui când te înscrii într-un program online de slăbit

Există anumite riscuri la care te poți expune când alegi să slăbești cu ajutorul unui program online – iată despre ce este vorba:

 • Consumi prea puține calorii și apare riscul de leșin, de stare generală de rău sau de deficit nutrițional.
 • Te expui unor complicații ale bolilor cronice de care suferi.
 • Riști să slăbești rapid și apoi să te îngrași imediat după ce închei programul.

Alternative mai sănătoase de slăbit

Dacă vrei să slăbești sănătos și cu rezultate de durată, cea mai bună metodă este aceea de a merge la nutriționist și de a cere, totodată, ajutorul unui antrenor de fitness.

 

 

Un plan alimentar personalizat în funcție de starea ta de sănătate, de stilul de viață, dar și de preferințele alimentare, te va ajuta să slăbești, dar și să îți menții silueta pe termen lung.

În același timp, un antrenor de fitness îți poate crea o rutină zilnică respectând nevoile și capacitățile organismului. În acest fel, îți vei putea modela corpul așa cum îți dorești, în timp ce arzi caloriile consumate.

NEWSLETTER DEDICAT DOC

Foarte important este să nu îți forțezi corpul, să nu te înfometezi, să nu te suprasoliciți cu antrenamente foarte intense și să încerci să menții un echilibru.

Ponturi de preț pentru cei care vor să slăbească:

 • Hidratează-te corespunzător, pentru că organismul are nevoie de apă. Consumă apă, ceai sau supe – lichidele nu numai că mențin hidratarea, însă totodată te ajută și să slăbești și elimină toxinele din corp.
 • Alege alimente cu o densitate calorică foarte mică, astfel încât să poți consuma mai mult din punct de vedere cantitativ, fără însă să depășești numărul de calorii permise. În acest fel, vei reuși să ții senzația de foame la distanță.
 • Nu lăsa să treacă o zi fără să faci mișcare. Dacă nu mergi la sală, ieși măcar în parc, la alergat sau chiar la o plimbare. Renunță la lift în favoarea scărilor și parchează mașina mai departe de locul de muncă, pentru a merge puțin pe jos dimineața, dar și seara. Dacă circuli cu mijloacele de transport în comun, coboară cu o stație mai devreme și mergi pe jos pe ultima porțiune a traseului.

Nu uitați că un diagnostic corect poate fi pus doar de către un medic specialist, în urma unui consult și a investigațiilor adecvate. Puteți face chiar acum o programare, prin platforma DOC-Time, aici. Iar dacă nu sunteți siguri la ce specialist ar fi indicat să mergeți, vă recomandăm să începeți cu un consult de medicină internă, pentru care puteți face, de asemenea, programări prin DOC-Time. 
 
 
Sursa foto: Shutterstock
Bibliografie:
“Choosing a Safe & Successful Weight-loss Program” - https://www.niddk.nih.gov/health-information/weight-management/choosing-a-safe-successful-weight-loss-program
“Interested in Losing Weight?” - https://www.nutrition.gov/topics/healthy-living-and-weight/strategies-success/interested-losing-weight


Te-ar mai putea interesa și... 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0