Ingrediente din produsele de ingrijire care pot favoriza cancerul de piele

Rutina ta de beauty contine de o serie de produse de ingrijire menite sa iti hidrateze pielea, sa o mentina frumoasa si sanatoasa si sa combata semnele imbatranirii ce pot aparea odata cu inaintarea in varsta.

 

Din pacate insa, unele ingrediente din produsele pe care le folosesti pentru a iti ingriji pielea au efecte negative asupra acesteia, favorizand chiar aparitia cancerului de piele – iata despre ce ingrediente este vorba!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Petroleum – aceasta substanta se regaseste adesea atat in lotiunile si cremele hidratante, cat si in produsele pentru ingrijirea podoabei capilare. Petroleumul se regaseste pe etichetele produselor cosmetice si sub forma de “parafina lichida” ori “ulei mineral”. Ceea ce nu stiai despre petroleum este ca este bogat in continutul de 1,4-dioxan, substanta chimica catalogata drept cancerigena de catre Organizata Mondiala de Sanatate.

 

Retinol – retinolul este forma dietara a vitaminei A si face parte din clasa numita retinoizi. Adesea folosit in cremele anti-aging pentru ca are capacitatea de a combate aparitia ridurilor, retinolul iti poate pune serios pielea in pericol, mai ales daca este aplicat pe piele inainte de expunerea la soare. Razele soarelui intrate in contact cu retinolul determina formarea unor radiacali liberi care cresc riscul de cancer de piele. Specialistii ne sfatuiesc sa evitam produsele cosmetice destinate ingrijirii pielii si buzelor, care contin acest ingredient controversat.

Hidrochinona – folosit adesea in produsele care decoloreaza pielea si sunt menite sa depigmenteze in caz de pete cauzate de soare ori arsuri, acest ingredient poate cauza mari probleme. In primul rand, hidrochinona altereaza in mod permanent pigmentul pielii. Mai mult decat atat, aceasta cauzeaza reactii alergice ori dermatita de contact. Specialistii suspecteaza ca ar putea cauza chiar si cancer, insa inca se fac studii pe aceasta tema.

 

 

 
 

Oxibenzona – ingredient care adesea se regaseste in lotiunile de plaja cu factor SPF folosite pentru prevenirea cancerului de piele, oxibenzona poate cauza cancer de piele. Asta pentru ca oxibenzona penetreaza pielea, ajunge in sange si se comporta precum estrogenul, creand dezechilibre hormonale si cauzand daune la nivel celular, facilitand astfel aparitia si multiplicarea celulelor canceroase.

Ingredientele folosite pentru miros – parfumurile, lotiunile de corp si, in general, majoritatea produselor cosmetice contin ingrediente care le ofera un miros frumos. Aceste ingrediente sunt, de regula, specificate pe eticheta produsului sub denumirea de: parabeni, ftalati sau arome sintetice. Toate acestea cauzeaza dezechilibre hormonale si faciliteaza aparitia cancerului de piele si nu numai.

Octinoxat – un ingredient adesea folosit in lotiunile de plaja, octinoxatul este folosit pentru ca ajuta la absoarberea produsului cosmetic in piele. Totodata insa, octinoxatul cauzeaza imbatranirea prematura a pielii, producerea radicalilor liberi si faciliteaza aparitia cancerului de piele.

Pentru a reduce riscurile la care te expui atunci cand folosesti produse de ingrijire care contin ingrediente daunatoare ce iti pun sanatatea in pericol, poti inlocui produsele cosmetice folosite cu unele de provenienta organica. Cu cat sunt mai naturale produsele folosite in timpul rutinei de beauty, cat atat mai mici sunt riscurile la care te expui folosindu-le. 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0