Pulberi vegetale pentru o viata mai sanatoasa

Un nou trend alimentar indica pulberile vegetale drept ideale pentru consum, avand o multime de beneficii pentru sanatatea noastra si fiind usor de integrat in retete. Pulberile sunt suplimente alimentare mai usor de digerat si ajuta ca nutrientii pe care le contin sa fie mai repede absorbiti in organism.

Aceste pudre fine au efect energizant si dau o stare generala de bine, cresc rezistenta la stres si la activitate fizica intensa si indelungata. Ele se gasesc mai ales in magazinele tip plafar, dar si in magazine de condimente, in farmacii si in magazinele online.

Pulberea de grau verde

[{ads-medicina-alternativa-first}]

Graul verde contine, evident, clorofila, dar si o serie de nutrienti. Are proteine si fibre, vitamina A, complexul de vitamine B, vitaminele C, E si K. De asemenea, contine zinc, seleniu, calciu, fier si magneziu. E bogat si in enzime care protejeaza impotriva actiunii radicalilor liberi, avand astfel rol puternic antioxidant. Favorizeaza buna functionare a sistemului cardiovascular si circulatia oxigenului in sange.

Ne ajuta sa avem un somn linistit, contribuie la refacerea organismului si grabeste vindecarea dupa diverse boli, ofera rezistenta la efort si consumul sau e vizibil mai ales pe fata, ajutand la curatarea tenului din interior.

Poate fi consumat dizolvat in apa, sucuri de fructe sau lactate, ideal inainte de mese. Indicat e sa fie tinute cure in care e consumata pulberea dupa indicatiile medicului sau dupa prospect.

Pulberea de orz verde

Orzul face parte din alimentatia de zi cu zi a popoarelor asiatice in special, fiind o planta bogata in nutrienti. Contine vitamine si minerale, e bogat in fibre si mai ales in clorofila. Contine vitaminele A, B, C si E, calciu, magneziu, fier, cupru si zinc.

Studiile releva faptul ca orzul verde contine mai multa vitamina C decat portocalele si mai mult fier decat spanacul. De asemenea, are un continut mai ridicat de potasiu decat bananele.

Orzul verde are un excelent aport in detoxifierea organismului, mai ales la nivel intestinal si al ficatului. Poate reduce durerile articulatiilor si sustine imunitatea intregului organism. Consumul sau da o stare generala de bine. Sub forma de pudra, poate fi dizolvat in apa, lactate, ceaiuri sau sucuri de fructe, dar mai ales in smoothieuri. De asemenea, poate fi presarat peste salate.

Pulberea de lucerna

Lucerna contine multe enzime, vitaminele B6, C, E, D, K, fosfor, calciu, potasiu, fier si magneziu. O alta vitamina care face parte din componenta lucernei este U, care protejeaza stomacul si sistemul digestiv, ajutand la preventia ulcerului. Contine si betacaroten, o substanta benefica pentru starea de sanatate a tenului si a parului. Poate fi dizolvata in apa rece, in sucuri de fructe, lactate si smoothie-uri, dar poate fi consumata si in salate. Lucerna e excelenta si sub forma de germeni sau tincturi. Exista, desigur, si tablete care contin pulbere de lucerna in compozitie. Indiferent de cum o consumati, este un supliment alimentar care aduce multe beneficii organismului.

Este un puternic detoxifiant si lupta impotriva retentiei de apa. Ajuta si digestia si poate fi folosita in cazuri de constipatie sau balonari, dar si in caz de hiperaciditate gastrica.

Intareste sistemul imunitar si favorizeaza eliminarea toxinelor. E important sa bem suficienta apa, mai ales cand introducem in alimentatie si pudre vegetale. La fel ca lamaia, dizolvata in apa, pulberea de lucerna contribuie la alcalinizarea corpului. In acelasi timp, favorizeaza pierderea kilogramelor in plus, fiind un aliat de seama in curele de slabire.

 

 

Pulberea de ovaz verde

Bogata in vitamine ca A, C si E, pulberea de ovaz verde are un puternic efect antioxidant, luptand impotriva efectelor radicalilor liberi asupra organismului.

Contine fibre care ajuta tranzitul intestinal, este un bun diuretic si poate fi folosita in alimentatie special pentru a favoriza digestia, fiind un bun adjuvant in caz de constipatie si balonari. Intareste sistemul imunitar si contribuie la eliminarea toxinelor.

Ajuta foarte mult in timpul examenelor sau cand depunem un efort intens din punct de vedere intelectual, fiind bogata in magneziu, complexul de vitamine B, A, C si E. In acelasi timp, o cura cu pulbere de ovaz verde e excelenta in perioade care presupun efort fizic si psihic.

Pulberea de spirulina

Spirulina este o alga cunoscuta pentru efectele ei benefice, consumata mai ales sub forma de comprimate la noi, insa in tarile africane si sudul Americii e consumata adesea in alimentatie in mod obisnuit. Contine proteine, aminoacizi, acid folic, fier, cupru, zinc, seleniu, fosfor, cupru, iod, calciu, crom, vitaminele A, B, C, E,  si F, acizi cu efect antiinflamator si care reduc colesterolul.

Ajuta tranzitul intestinal, intareste sistemul imunitar, alcalinizeaza corpul, lupta impotriva starilor de oboseala, prolemelor legate de greutate, ajuta tenul si e un aliat de nadejde chiar si in cazuri de depresie.

Este puternic adjuvant in cazuri de anemii si prin continutul mare de proteine devine unul dintre superalimentele recomandate mai ales persoanelor a caror dieta este preponderent vegetariana.

Pulberea de ceai verde – Matcha

Pulberea de ceai verde contine catehine din belsug – o categorie de antioxidanti extrem de puternici. Antioxidantii combat efectul radicalilor liberi asupra organismului, reducand astfel riscul de imbolnavire.

Consumul de matcha este benefic si pentru ficat, avand un rol protector asupra acestuia. Unele substante care se regasesc in pudra de ceai verde stimuleaza si activitatea cerebrala, sporind astfel puterea de concentrare, memoria, precum si viteza de reactie.

Ceaiul verde poate accelera procesul de eliminare a kilogramelor in plus. Matcha iti poate fi aliat de nadejde in lupta cu kilogramele in plus.

Pulberea de ceai verde poate fi consumata sub forma de ceai, obtinut prin dizolvarea a 2 lingurite de matcha intr-o ceasca de 60 ml de apa fierbinte. E important sa amesteci ceaiul cu o lingura din lemn pentru a nu ii afecta proprietatile. Matcha poate fi folosit insa si in salate, smoothieuri ori deserturi.

Pulberea de Kale

Pulberea de Kale este obtinuta prin deshidratarea frunzelor de varza Kale. Avand in vedere ca aceasta varza nu se gaseste in magazine pe tot parcursul anului, pulberea poate fi un inlocuitor excelent.

Pudra Kale contine o multime de vitamine si minerale, incepand de la vitamina A, K, C, B6 si pana la mangan, potasiu, magneziu, cupru si calciu. Totodata, continutul de antioxidanti este, de asemenea, mare.

Printe proprietatile pulberei Kale se numara: reducerea colesterolului, reducerea riscului cardiovascular, prevenirea cancerului, protejarea vederii, accelerarea procesului de eliminare a kilogramelor in plus.

Pulberea Kale poate fi consumata in smoothie-uri, in cerealele de la micul dejun, in sosuri, supe si salate.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0