

Plante care combat balonarea
Balonarea este neplacuta si cauzeaza disconfort in orice anotimp, insa vara, atunci cand mergi la plaja ori porti haine mult mai subtiri, aceasta problema devine mai enervanta ca niciodata.
Daca vrei sa scapi de balonare pentru a nu te simti jenata in costumul de baie, poti folosi cateva plante extrem de eficiente, care vor face balonarea sa devina o simpla amintire.
Frunze de menta – menta este eficienta in tratarea balonarii intrucat contine substante care relaxeaza musculatura stomacului. Pentru a fi eficienta in tratarea balonarii, menta trebuie folosita singura, nu in combinatie cu alte plante.
Cum o folosesti: prepara un ceai din frunze proaspete de menta si bea-l fie cald, fie racit, cu cuburi de gheata in el.
Chimen dulce – si semintele de chimen dulce functioneaza daca doresti sa ameliorezi balonarea.
Cum folosesti: Poti prepara un ceai din seminte de chimen dulce, folosind o lingurita de seminte la o cana de apa fierbinte. Lasa semintele sa se infuzeze 10-15 minute, apoi raceste ceaiul, strecoara-l si consuma-l. Poti consuma semintele de chimen si mestecandu-le.
Ceaiul verde – ceaiul verde calmeaza tractul digestiv si contine substante active care relaxeaza vezica biliara si trateaza balonarea.
Cum folosesti: consuma ceaiul verde sub forma de ceai cald. Daca ai probleme cu starea de agitatie ori insomniile, ai grija la cantitatea de ceai verde consumata intrucat acesta contine cofeina si te poate agita.
Musetelul – si ceaiul se musetel calmeaza crampele musculare, dar totodata amelioreaza balonarea. Iti poti face un obicei din a consuma un asemenea ceai intre mese, pentru ca balonarea sa nu apara.
Cum folosesti: prepara un ceai de musetel din 2 lingurite de flori de musetel la o cana de apa fierbinte.
Sfaturi pentru prevenirea balonarii
Balonarea poate fi prevenita daca tii cont de cateva reguli de pret:
- Nu consuma bauturi carbogazoase intrucat acestea agraveaza senzatia de balonare. Asadar, renunta la apa minerala carbogazoasa si la sucurile carbogazoase, pentru a reduce sansele de a te balona. Bea, in schimb, apa plata si ceai de ghimbir, despre care se stie ca reduc balonarea.
- Redu cantitatea de sare consumata intrucat sarea favorizeaza retentia de apa in tesuturi, ceea ce inseamna ca vei parea si mai balonata decat esti.
- Evita alimentele despre care stii ca te baloneaza, mai ales in zilele in care mergi la plaja ori trebuie sa participi la evenimente importante si vrei sa te simti bine. Printre aceste alimente se afla: broccoli, varza, conopida, castravetii, varza de Bruxelles, telina, merele si fasolea.
- Limiteaza consumul de alimente picante intrucat acestea irita tractul digestiv, cauzandu-ti balonare. Asezoneaza preparatele consumate cu ierburi care calmeaza mucoasa stomacului precum mentea, rozmarinul ori scortisoara.
- Evita alimentele voluminoase atunci cand mergi la plaja si vrei sa eviti balonarea. Este vorba despre alimentele precum popcornul ori salatele, care desi sunt sanatoase creeaza efectul de stomac balonat.
- Evita obiceiurile care favorizeaza balonarea: mancatul prea repede, mestecatul de guma, suptul bomboanelor de tip dropsuri, bautul prin pai.
- Consuma alimente usor de digerat, care nu iti creeaza balonare, precum: banane, papaya, sparanghel, iaurt bogat in probiotice, crevetii, painea din cereale integrale, orezul, fulgii de ovaz ori pestele gras.
Sursa foto: Shutterstock