Ameliorarea simptomelor reumatice cauzate de lupus

Lupus este o afectiune autoimuna care afecteaza tot organismul, incepand de la piele si pana la articulatii. Dintre toate simptomele cauzate de lupus, cele reumatice sunt printre cele mai dificil de ameliorat.

Printre simptomele reumatice cauzate de lupus se afla:

  • Dureri articulare
  • Rigiditate articulara
  • Inflamarea articulatiilor
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cum poti ameliora simptomele reumatice ale bolii lupus

Remediile naturale sunt mereu la indemana pentru ameliorarea simptomelor reumatice cauzate de lupusul eritematos sistemic. Iata cateva metode de acest gen, care pot fi un aliat de pret pentru pacientii diagnosticati cu lupus eritematos sistemic ce intampina probleme reumatice.

Masarea articulatiilor cu ingrediente care calmeaza durerea si reduc inflamatia – uleiul esential de menta, precum si extractul de ardei iute, pot fi folosite pentru masarea articulatiilor dureroase, dar si a muschilor. Daca nu esti multumit de rezultatele pe care ingredientele naturale le au, poti folosi unguente si creme din comert, care sa contina asemenea ingrediente naturale.

Compresele calde si reci – pe articulatiile si pe muschii aflati in proces inflamatoriu, este indicat sa se aplice comprese reci, pe baza de gheata. Gheata va calma durerile si totodata va combate inflamatia. Pe de alta parte, compresele calme vor calma musculatura rigida si dureroasa.

Exercitiile fizice – in momentele in care simptomele reumatice apar la pacientii care sufera de lupus, miscarea poate fi ultimul lucru care le trece prin cap acestora. Ei bine, specialistii ne indeamna sa facem totusi un efort si sa facem sport de intensitate redusa sau moderata. Astfel, e indicat sa se faca plimbari lungi si sa se practice cateva exercitii de gimnastica medicala in fiecare zi, mai ales atunci cand simptomele reumatice devin mai intense. Inotul si mersul pe bicicleta, precum si exercitiile de stretching ori yoga pot ameliora atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, simptomele reumatice.

Laptele cu turmeric – turmericul are proprietati antiinflamatoare, de aceea e indicat consumul acestuia pentru ameliorarea simptomelor resimtite la nivelul articulatiilor si muschilor. Turmericul poate fi consumat sub orice forma, insa adesea se consuma diluat intr-un pahar de lapte incalzit. Laptele se poate indulci, daca se simte nevoia, cu o lingurita de miere de provenienta organica.

 

 

Ghimbirul – ghimbirul are proprietati antiinflamatoare, dar si antioxidante. Acesta amelioreaza durerile si poate combate inflamatia de la novelul articulatiilor. Ghimbirul poate fi adaugat in preparatele gatite, insa poate fi consumat si sub forma de ceai.

Probioticele – bacteriile “bune” din intestine joaca un rol important in buna functionare a sistemului imunitar. Acestea prelungesc perioada de remisiunii a bolii, reducand totodata si intensitatea simptomelor precum cele reumatice.

Odihna si relaxarea – somnul este extrem de important, mai ales pentru pacientii care sufera de lupus eritematos sistemic. In momentele in care simptomele reumatice sunt intense, odihna si relaxarea sunt mai importante ca niciodata. Daca apar insomnii din cauza durerilor reumatice, se pot incerca tehnicile de relaxare precum meditatia ori exercitiile de respiratie.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0