6 trucuri pentru călătorii și vacanțe mai ieftine

Cu toții tânjim după cele câteva zile de vacanță pe care le adunăm vara sau iarna, iar uneori pe parcursul anului reușim să evadăm și în câte un weekend la munte sau la prietenii din alt oraș. Dacă ar fi după noi, am fi tot timpul în vacanță, însă avem doi mari dușmani: timpul și bugetul.

vacante-ieftine

Cum pentru problema timpului nu prea avem cum să vă ajutăm fiindcă nu putem negocia zilele de concediu, v-am pregătit câteva sfaturi pentru călătorii și vacanțe mai ieftine.

Abonează-te la newsletterele agențiilor de turism

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Agențiile de turism sunt până la urmă afaceri, iar din când în când pun la bătaie bilete la prețuri reduse, ca să se asigure că vor avea turiști sau că scapă de biletele nevândute. Se poate întâmpla, de exemplu, să introducă o nouă destinație de vacanță și să lanseze oferta la un preț mai mic, pentru a se asigura că trezesc interesul turiștilor, care nu auziseră până atunci de respectiva stațiune. Sau pot rămâne cu câteva locuri libere în avion, autocar sau hotel și ca să nu rămână cu ele nevândute cu câteva zile înainte de plecare, să reducă prețul chiar și cu 50%.

Poți urmări astfel de oferte dacă te abonezi la newslettere, vizitezi târgurile de turism sau ții legătura cu câțiva agenți de turism de încredere, de la firme cu care ai mai călătorit. Poți urmări ofere chiar și direct, pe paginile companiilor de transport, a hotelurilor sau stațiunilor.

 

Planifică vacanțele din timp și informează-te

Încearcă să planifici cât mai din timp vacanțele sau călătoriile de weekend, de preferat chiar la începutul anului. Discută cu familia sau prietenii, gândiți-vă când ați vrea să plecați și unde, apoi căutați pe internet prețuri aproximative pentru dorințele voastre. Astfel vă puteți adapta din timp, dacă observați că o anumită destinație vă depășește bugetul.

Idealul este să aveți 2-3 vacanțe mai lungi, de aproximativ o săptămână, și 2-3 weekenduri de relaxare, la prieteni sau rude din alte orașe. Totul la intervale cât de cât egale, ca să te ajute să te relaxezi după perioade de muncă intensivă și stres. Sună costisitor, dar îți garantăm că dacă te organizezi din timp, vei reuși să le transformi în realitate.

 

Cumpără biletele cu câteva luni înainte

În general, prețurile biletelor de avion, tren sau autocar sunt mai mici dacă le cumperi cu ceva timp înainte. Așa că începe căutarea cu 2-3 luni înainte de data la care ați vrea să plecați și poți economisi astfel chiar și 30% din prețul călătoriei.

De curând, multe companii au introdus și opțiunea schimbării datei de plecare, așa că te poți răzgândi dacă intervine ceva neprevăzut. Mai mult decât atât, majoritatea agențiilor de turism îți returnează banii dacă nu mai poți pleca din motive bine întemeiate.

 

 

Organizează-te și pleacă într-un grup mai mare

Avantajul unui grup mai mare este că vă puteți organiza în privința transportului și a cazării și să reduceți costurile totale. De exemplu, în loc să stați la hotel, puteți închiria o vilă de vacanță, suficient de mare pentru tot grupul. Sau dacă mergeți cu mașina, puteți reduce numărul de mșini prin ocuparea locurilor goale. În loc de 4 mașini cu câte 3 persoane, mergeți cu 3 mașini pline. Benzina va costa mai puțin, pentru toată lumea.

 

Caută pe forumuri recomandările localnicilor

De foarte multe ori, prețurile practicate în zonele turistice sunt mai mari decât în zonele rezidențiale ale aceluiași oraș. Caută pe forumuri sau pe siteuri de recenzii părerile localnicilor dintr-o anumită zonă. Vei descoperi astfel restaurante unde se mănâncă foarte bine la prețuri mai mici, magazine ale producătorilor locali, piețe ascunse, evenimente interesante.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Nu investi mult în vizitarea unor atracții care nu te interesează

Primul impuls atunci când vizităm o țară sau un oraș nou este să „bifăm” toate atracțiile turistice despre care am auzit. Îți recomandăm să nu te arunci cu capul înainte si să te informezi puțin înainte, în special fiindcă de multe ori biletele de intrare sunt destul de scumpe. Chiar merită să vizitezi un anumit muzeu, oricât este de lăudat, dacă nu ești pasionată de arta modernă?

Bucură-te de destinație și de vacanță în propriul tău stil, conform pasiunilor tale. Astfel nu vei regreta niciun ban cheltuit pe lucruri care de fapt nu te interesează sau nu îți sunt pe plac.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0