Ai grija unde te racoresti: pericole care te pandesc la piscina, strand, rauri sau lacuri

Imbaierea este activitatea preferata pe timp de vara, insa trebuie sa fii foarte atent in ce apa te scalzi pentru a nu risca sa te pricopsesti cu tot felul de afectiuni, incepand de la conjunctivite si pana la micoze. 

 

Piscina, lacurile si raurile iti pot pune sanatatea in pericol, daca nu esti atent la detalii – iata ce lucruri ar trebui sa te impiedice sa te scalzi!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Sunt alge peste tot –in lacuri sau in rauri care curg foarte lin, se pot forma palcuri de alge. Din pacate insa, daca inoti in momentul in care algele infloresc, te expui unor riscuri destul de serioase. Nu algele sunt cele care iti pun sanatatea in pericol, ci bacteriile care apar in momentul infloriri acestora. Printre aceste bacterii se afla si Cyanobacteria, care poate cauza iritatii la nivelul ochilor, pielii si urechii. Odata inghitita, aceasta bacterie poate provoaca crampe stomacale, voma, diaree, febra, dureri de cap si dureri musculare, precum si daune la nivelul ficatului.

Specialistii ne sfatuiesc cu privire la algele din apa si atunci cand vine vorba despre animalele de companie, deci nu iti lasa cainele sa inoate intr-o asemenea apa intrucat poate avea de suferit.

Apa este foarte tulbure – fie ca este vorba despre un lac, fie ca este vorba despre o piscina, daca observi ca apa este foarte tulbure, evita sa intri in ea pentru a preveni o serie de probleme de pot aparea. Incepand de la bacterii si pana la vietuitoare pe care nu iti doresti sa le atingi, poti gasi o serie de “surprize” neplacute intr-o asemenea apa.

Curentul apei este foarte puternic – daca apa curgatoare in care vrei sa te scalzi este foarte rapida, ai face bine sa nu te aventurezi. Curentul de apa poate fi inselator si abilitatile tale de inotator este posibil sa nu ii faca fata. Pentru a verifica rapiditatea cu care curge un rau, arunca, inainte de a te arunca in apa, un bat pentru a vedea cat de repede este luat de ape.

 

 
 

 

Exista pancarte care interzic scaldatul – acolo unde exista pancarte care avertizeaza cu privire la inotul in apa respectiva, nu ai voie sa inoti. Oricat de mare ar fi tentatia, ar trebui sa te abtii intrucat semnul acela este pus pentru ca inotul este extrem de periculos in zona cu pricina.

Este locul in care doua rauri se intalnesc – acolo unde doua rauri se intalnesc, la confluenta raurilor, este extrem de periculos sa te imbaiezi. Curentii care se creeaza in locul in care raurile se intalnesc cresc riscul de inecare.

Animalele se scalda in apa respectiva – in rauri si lacuri, animelele obisnuiesc sa se racoreasca in zilele caniculare. Materiile fecale sunt cele care contamineaza apa, iar atunci cand te scalzi intr-o asemenea apa, te expui infectarii cu bacteria E.coli, dar si cu alte bacterii.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru a preveni toate aceste riscuri, imbaiaza-te numai in locuri sigure, la piscine igienizate periodic ori in ape naturale clare, netulburate si nepopulate de alge.

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0