Multi parinti subestimeaza riscurile de inec in randul copiilor

In curand, copiii vor lua cu asalt piscinele, dar e posibil ca multi dintre acestia sa nu aiba aptitudinile necesare pentru a inota in siguranta.

Un nou sondaj arata ca cei mai multi parinti sunt de parere ca piscinele reprezinta un loc sigur de inot pentru copiii lor.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In timp ce putini parinti le-ar permite copiilor sa inoate nesupravegheati intr-un lac (16%) sau in ocean (13%), 37% i-ar lasa sa inoate nesupravegheati in piscina din curtea casei, a hotelului sau in piscina din cartier, potrivit C.S. Mott Children’s Hospital National Poll (Sondajului National al Spitalului de Pediatrie C.S. Mott) al Universitatii Michigan.

„Majoritatea familiilor se bucura de timpul petrecut la piscina sau langa un lac in timpul verii, dar parintii ar trebui sa fie atenti la copii, atunci cand acestia sunt in preajma apei” a precizat co-directorul sondajului si medic pediatru, dr. Gary Freed, intr-un comunicat de presa al universitatii. „Locurile familiare, precum piscina din curtea casei, ofera un sentiment fals de siguranta, desi inecul poate avea loc oriunde, deseori instantaneu si fara agitatie. Le recomandam parintilor sa-i supravegheze cu atentie pe copii, chiar daca acestia sunt considerati buni inotatori” sugereaza acesta.

Inecul este a doua cea mai des intalnita cauza de deces asociata cu accidentarile in randul copiilor cu varsta intre 1 an si 15 ani. In fiecare an, inecul accidental provoaca in jur de 1000 de decese. De cinci ori mai multi copii ajung in sectiile de urgenta pentru tratarea ranilor nefatale asociate cu apa, potrivit U. S. Centers for Disease Control and Prevention - CDC (Centrelor pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite).

 

 

Printre cele mai populare motive din cauza carora copiii nu au luat cursuri de inot, parintii au citat: copiii au invatat sa inoate fara lectii; lectiile sunt costisitoare; perioada sau locul pentru lectiile de inot nu erau convenabile; lectiile nu au fost o prioritate; in zona nu existau locuri pentru lectii de inot.

In cazul parintilor care au precizat ca respectivii copii pot inota singuri, 45% le-ar permite sa inoate nesupravegheati in piscina, fata de 14% in cazul celor ai caror copii nu pot inota singuri.

„Aproape toti parintii intervievati considera ca este important ca acestia sa aiba competente de baza de inot, dar in mod surprinzator, uul din sapte i-ar permite copilului sau sa intre in apa nesupravegheati, chiar daca nu stie sa inoate singur” a spus Freed. „Pot aparea cazuri de inec si in piscinele private sau ale hotelurilor, dar si in lacuri si in ocean, chiar si in ape putin adanci. Lectiile de inot si supravegherea adecvata sunt esentiale pentru siguranta in jurul apei” a declarat acesta.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0