Un singur pacient poate prezenta mai multe genotipuri?

Termenul de infecție dublă se folosește atunci când un individ este infectat cu virusul hepatitei C provenit de la două sau mai multe persoane. Infecțiile duble pot fi împărțite în continuare în coinfectii și suprainfectii.

Coinfectia, sau infecția concomitentă este infecția cu două sau mai multe genotipuri fie simultan fie cu o perioadă foarte scurtă înainte de infectarea cu primul genotip. Suprainfecția apare atunci când o persoană infectată continuă să aibă același stil de viață riscant (ex: persoanele dependențe care continuă să consume substanțe ilicite). Atunci când o celulă care a fost infectată anterior de un virus devine coinfectata de o tulpină diferită a virusului are loc suprainfecția.  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Suprainfecția este cauza principală pentru care virusul devine rezistent la medicamentele care au fost folosite pentru a trata infecția inițială și la tratament în general. În plus, suprainfecția diminuează per total capacitatea sistemului imunitar al organismului.     

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Coinfectiile și suprainfectiile sunt des întâlnite în rândul consumatorilor de droguri care reprezintă de asemenea și cel mai mare grup de risc pentru hepatita C.  

Infecția concomitentă cu virusul hepatitei C și HIV este frecvent întâlnită întrucât ambele virusuri împărtășesc moduri similare de transmitere. Au fost raportate suprainfectii și în cazurile când unui pacient infectat cu virusul hepatitei C i-a fost transplantat un rinichi care suferea de aceeași afecțiune.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0