Simptome care pot anunța infectarea cu virusul hepatitei C

Cu toții traversăm o perioadă dificilă, din care nu lipsesc excesele de tot felul. Sedentarismul, alimentația dezechilibrată, stresul, poluarea, toate își pun amprenta asupra stării de sănătate a organismului.

Simptomele infecției cu hepatită C

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Deseori, uităm de noi și neglijăm controalele medicale de rutină, în ciuda stărilor de disconfort pe care le resimte organismul. Printre acestea, oboseala este de departe unul dintre simptomele pe care le experimentează multe persoane care se suprasolicită. La fel și stările de rău. Însă acestea nu trebuie trecute cu vederea. Motivul: pot fi semnul unei infecții cu virusul hepatic C.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

De multe ori, prezența acestuia în organism nu este însoțită de simptome ( perioada de incubație a virusului durează între 2 săptămâni și 6 luni). Există și situații când infecția este însoțită de simptome precum febră, oboseala accentuată, stare de rău, dureri musculare, articulare și abdominale, stări de vomă, senzația de mâncărime a pielii, colorarea în galben a urinei și îngălbenirea pielii și a ochilor.

Diagnosticarea hepatitei C

Oricare din aceste semne trebuie raportate medicului. În cazul în care acesta suspectează prezența virusului hepatic în organism, va recomanda teste de sânge pentru depistarea anticorpilor care se formează după infectare. În alertă trebuie să fie persoanele care au făcut transfuzii de sânge, cele care au parteneri infectați cu virusul hepatitei C, cele care consumă droguri injectabile sau care apelează la tatuaje și piercinguri!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0