Cum se trateaza cu laserul petele, ridurile si pielea fara tonus

Se spune ca totul are un pret, iar bronzul nu face exceptie de la regula. Dupa o vara insorita, in care s-au bucurat de relaxare, multe persoane platesc tribut rasfatului, prin pete, riduri si piele a carei fermitate lasa de dorit.

Daca oglinda va arata in fiecare zi modificari cutanate deranjante, este momentul sa apelati la specialisti de top si lasere de ultima generatie. Iata ce solutii propun medicii dermatologi!

Petele aparute dupa expunerea la soare

Chiar daca au denumiri complicate – lentigine, melasma sau keratoze - toate au acelasi impact: sunt neplacute la vedere si de multe ori, trebuie estompate prin machiaj. Insa terapiile laser personalizate le pot elimina cu succes, daca sunt aplicate de catre dermatologi cu experienta. “Cel mai potrivit pentru reducerea lentiginelor este IPL cu functia de skin rejuvenation care reuseste sa le decoloreze treptat, fara semne vizibile, prin sedinte succesive.

Pentru melasma, insa, cel mai potrivit tratament este laserul cu lumina fractionata Fraxel. Lumina patrunde in piele divizata, intr-un manunchi de raze extrem de fine, generand o reactie de regenerare de ansamblu a pielii. Keratozele seboreice pot fi tratate prin simpla chiuretare si apoi ajutate cu laserul Pulsed Dye sa-si reduca roseata” recomanda medicul dermatolog Mihaela Leventer.

Ridurile fine

Desi dau batai de cap mai ales femeilor mature, ridurile isi pot face simtita prezenta la prima tinerete, dupa expunerea masiva la soare.

Daca injectiile cu toxina botulinica si cele cu acid hialuronic dau rezultate la persoanele tinere, ridurile accentuate si pielea deteriorata de soare pot fi tratate cu ajutorul luminii. “Cel mai bun si eficient tratament estetic este laserul CO2 ultrapulsat cu ajutorul caruia producem o rejuvenare profunda, structural, cu efect de imbunatatire pentru multi ani. Desi se discuta depre multe alte proceduri, cele mentionate mai sus sunt cele mai eficiente si mai verificate de o practica medicala indelungata”, afirma doctorul Maria Dumitrescu, coordonatoarea departamentului de lasere medicale.

Pierderea fermitatii pielii             

Se stie astazi ca, pe langa riduri, razele ultraviolete au efecte neplacute in profunzimea tegumentului. Dupa o vara fierbinte, tonusul lasa mult de dorit, iar aspectul imbatranit este usor de remarcat la o simpla privire in oglinda sau o vizionare a fotografiilor de dupa vacanta. Si in aceste situatii, dermatologii propun terapiile realizate cu tehnologii de ultima generatie. “Pierderea fermitatii pielii dupa bronz este corectata cu CO2 Active FX sau laserul Fraxel combinat cu sedinte de radiofrecventa. In felul acesta, se obtine o crestere a tonusului cutanat, cu reducerea laxitatii mai ales in zona obrajilor”, spune dermatologul Mihaela Leventer.

 

Atentie, insa, la semnele periculoase de pe piele, asa cum sunt keratozele actinice. Aceste pete roz, aspre la pipait, sunt considerate precanceroase si trebuie tratate cu maximum de atentie. “Este necesara analiza bioptica si abia apoi ales tratamentul potrivit. Dermatologul este singurul care diferentiaza cu acuratete aceste leziuni si tot el este avizat sa le trateze. Deci nu va lasati pielea pe mana specialistilor manuitori de laser, dar fara cunostinte medicale adecvate”, concluzioneaza Mihaela Leventer.

Melanomul poate si el sa apara sub forma unor leziuni roz sau maronii, cu toate ca avem tendinta sa credem ca melanomul apare doar sub forma unei alunite. Criteriul de diagnosticare ABCDE ajuta la diferentierea cancerului de piele de o banala alunita, insa biopsia este singura care poate confirma diagnosticul de melanom.

Ingrijirea zilnica a pielii si procedurile anti-aging te pot ajuta sa iti mentii tenul tanar, in ciuda trecerii anilor. De asemenea, si suplimentele alimentare pot contribui la mentinerea pielii tinere, elastice si ferme, actionand din interior. Omega 3, coenzima Q10, acidul hialuronic vegetal, zincul si vitaminele din complexul B fac parte din categoria nutrientilor benefici pentru piele.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0