Cum obții un ten glossy cu aspect proaspăt

Înainte de a parcurge etapele acestui gen de makeup trebuie să vă studiați cu atenție tenul. Dacă acesta prezintă imperfecțiuni, denivelări (cicatrici sau urme de acnee)  sau pete puternice, sincer, nu are nici un sens să le evidențiați și mai mult.  

Acest stil de makeup presupune un ten impecabil lipsit de pori dilatați, preferabil de tip de ten uscat sau normal. Imaginați-vă un machiaj glossy care se oxidează din cauza sebumului. Toată fața va străluci ca un girofar. Nu acesta este scopul machiajului glossy.  

Unde se aplică  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Efectul de gloss se aplică doar pe anumite zone ale feței pentru a crea volum. Aceste zone sunt pomeții, mai precis partea lor superioară, zona pleoapelor (dacă arcadele nu sunt căzute peste pleoapele superioare) și coama nasului. 

Când se aplică

Înainte de a de a marca aceste zone, fața trebuie uniformizata cu fond de ten. Se camuflează cearcănele și se aplică blush-ul în textură cremoasă. Direct peste fondul de ten se marchează zonele cu gloss.  
Gloss-ul poate fi sub formă de gloss transparent de buze sau gloss "all over".  

Cum se aplică

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Mai întâi se pune gloss pe dosul palmei și de acolo se aplică cu degetele pe față prin gesturi de tapotare. 
Dacă totuși simțiți nevoia să matifiati restul zonelor cu pudră aceasta trebuie să fie pulbere translucidă. 

Ca și contrapunct al acestui tip de machiaj: mizați pe aspectul buzelor foarte mate. Un ruj nude mat completează perfect acest look. 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0