Cum aplici si cum indepartezi usor sclipiciul de pe unghii?

Glitter, sclipici, praf de stele, fairy dust, oricum i-ai spune, slipiciul pare sa se mentina in trenduri si dupa sarbatori, reusind chiar sa se integreze in tinute elegante, pe sacouri si pantofi stiletto, nu doar in tinute copilaresti sau ce par pentru papusi.

Una dintre variantele in care poti opta pentru putin sclipici este manichiura. Va da oricarei tinute un aer glam, iar daca alegi o varianta argintie sau opalescenta vei fi in ton si cu zapada de afara, cand straluceste in soare sau in lumina felinarelor.

Cum il asortezi?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Daca pui sclipiciul peste o baza neagra sau albastra, vei obtine un efect de cer instelat, in timp ce optand pentru o baza verde, vei avea efect de coada de sirena. Daca alegi sclipiciul auriu, il poti da peste o baza nude sau in nuante de cafea cu lapte si obtii o manichiura care o sa te duca rapid cu gandul la plaja si la dor de vacanta, intrucat va parea asortata cu nisipul. Ideal e sa il porti la tinute cu nuante neutre, in special alb sau negru ori cu nuante imperial, ca verde, albastru sau violet, dand un accent de pretiozitate cand il folosesti ca accesoriu, la fel ca accesoriile metalizate sau cu pietre transparente.

Cum il aplici?

Important de stiut este ca, daca vrei efect de sclipici ca la pantofii lui Dorothy din Vrajitorul din Oz, nu trebuie sa il aplici pur si simplu pe unghie cu pensula, chiar daca l-ai cumparat intr-o sticla cu pensula incorporata, clasic, in capac. Cel mai usor il aplici, dupa ce ai folosit baza transparenta si eventual un lac de unghii colorat, cu ajutorul unui burete, ca acelea folosite in mod normal pentru aplicarea fondului de ten.

Aplici cu pensula lacul sclipicios pe burete, apoi tapotezi unghia cu buretele, eventual in randuri repetate, pana cand obtii intensitatea dorita. Poti indeparta excesul daca te-ai murdarit si pe piele, si cel mai probabil o vei face, cu o pensula curata, eventual una mai subtire, ca cea pentru aplicarea rujului, inmuiata in acetona sau alt dizolvant special pentru unghii. Exista pe piata si stilouri cu dizolvant sau latex lichid pentru indepartarea lacului de unghii de pe piele daca te-ai murdarit cand l-ai aplicat.

Cum il indepartezi de pe unghii?

Daca te-ai rasfatat cu o manichiura cu sclipici, fie ca e o nuanta discreta sau una ravasitoare, opulenta, fie ca acopera toate unghiile sau doar cateva dintre ele, fie ca decoreaza total sau doar partial fiecare unghie, e posibil sa ai putin de furca cand incerci sa iti schimbi din nou manichiura.

Sclipiciul, mai ales cel tridimensional, cu mici paiete, e destul de greu de indepartat. Risti sa agresezi unghia si sa ii zgarii suprafata daca freci in nestire cu discul impregnat cu acetona sau cu ce tip de dizolvant folosesti.

Mai intai e bine sa stii ca la aplicare ai nevoie sa folosesti mai intai o baza, eventual una cu efect intaritor. Daca iti faci unhiile la un salon, ai grija ca manichiurista ta sa stie ca preferi baza indiferent de ce nuanta sau textura foloseste pentru lacul de unghii, intrucat nu toate si-au insusit obiceiul de a aplica lacul de protectie fara sa mai intrebe in prealabil.

Aceasta baza e imperios necesara mai ales cand lacul de unghii e de culoare inchisa, negru sau rosu, cu pigment puternic, cu textura sidefata si, precum spuneam mai devreme, in cazul lacurilor cu sclipici sau paiete incorporate.

Revenind la indepartarea sclipiciului de pe unghii, cand faci asta acasa, ai nevoie de trei ustensile: vata de bumbac sau dischete demachiante decupate in jumatati, acetona sau alt dizolvant si folie metalica sau, optional, o rola de scotch.

Decupeaza folia metalica in 10 bucati de aproximativ 10 centimetri, cate una pentru fiecare unghie. Ai nevoie si de 10 bucati de vata, pansament sau jumatati de dischete dimachiate, pe care le vei impregna, pe rand, cu dizolant. Invelesti apoi fiecare varf de deget, astfel incat partea umeda sa acopere complet unghia colorata. Urmatorul pas este sa invelesti si partea textila in folie, rulata in jurul degetului si mai apoi indoita astfel incat sa ramana pe deget. Daca ti-ai facut pana acum manichiura semipermanenta, cunosti procedeul. Daca nu, exista tutoriale pe internet ca sa vizualizezi exact ce trebuie sa obtii.

O alta varianta este sa plasezi vata impregnata cu acetona in mijlocul foliei, asezi unghia pe ea si apoi rulezi folia in jurul degetului, acoperindu-i complet varful.

Astepti apoi cu degetele astfel echipate, fara sa le misti prea mult, in jur de 8-10 minute. Rolul foliei e sa tina zona calda si sa nu se miste partea textila. Gestul in sine are ca scop dizolvarea lacului care contine si sclipici, astfel ca acest sclipici va fi indepartat apoi mai usor, ramanand practic pe partea textila.

Cand indepartezi foliile si vata, o poti face cu o miscare circulara sau in zig zag, masand usor unghiile. Cat timp dureaza operatiunea, poti sa vorbesti la telefon, sa citesti ceva sau, de ce nu, sa vezi un scurt metraj ori o prezentare de moda online, ca tot e sezon si poate gasesti inspiratie si pentru viitoarele tinute. Indiferent de ce activitate planuiesti pentru a nu iti misca mainile, important e sa tii partea textila la locul ei.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Daca nu ai folie alimentara, poti lipi practic vata sau discheta de deget cu putin scotch. Evident, nu e un trend care sa merite sa fie folosit prea des, pentru ca subtiaza unghiile si in timp favorizeaza exfolierea acestora, la fel ca si lacurile de unghii sidefate, metalice sau cu pigmenti puternici. Ocazional, insa, poti face o exceptie, mai ales ca acum stii si cum poti scapa de partea mai putin placuta, a indepartarii de pe unghii.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0