Cum indepartezi lacul de unghii de pe piele

Chiar daca mergi regulat sa iti faci manichiura la un salon de infrumusetare, se intampla uneori sa aplici si tu lacul de unghii acasa, fie pentru a reface o unghie de unde acesta a sarit, fie pentru a schimba total nuanta de pe unghii.

cum-indepartezi-lacul-de-unghii-de-pe-piele

E inevitabil cand faci asta sa nu atingi si pielea din jurul unghiilor, oricat de talentata ai fi la pictura. Iata cateva modalitati in care poti indeparta oja de pe piele, fara a atinge si unghiile!

Varianta de stergere a lacul de unghii inainte de a se usca

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ai nevoie de o pensula clasica, oprita de la o sticla mai veche si curatata cu diluant sau poti folosi si o pensula ca cele pentru aplicarea rujului de buze sau fardului de pleoape. Varsa apoi intr-un vas putin dizolvant special pentru unghii, de preferinta unul care nu contine acetona, pentru ca aceasta distruge destul de repede produsele si in timp afecteaza si unghiile, daca e folosita pentru stergerea lacului de unghii in mod obisnuit.

Aplica pe unghii baza si apoi lacul de unghii preferat, in unul sau doua straturi. Apoi inmoaie varful pensulei curate in dizolvant, indepartand excesul pe marginile vasului. Doar varful trebuie inmuiat in dizolvant, pentru ca altfel lipiciul cu care pensula e lipita de bat se va dizolva si el in timp.

Contureaza apoi unghiile cu aceasta pensula, stergand astfel excesul de lac colorat de pe margini. Nu trebuie sa atingi unghiile, ci doar pielea care a fost atinsa de culoare.

Aplica apoi stratul final de lac, numit si top coat, care ajuta lacul de unghii sa reziste mai mult timp pe unghii.

Varianta de stergere a lacului de unghii dupa ce s-a uscat

Aplica baza, doua straturi de lac de unghii colorat si lacul final, apoi asteapta sa se usuce complet. Pune intr-un vas apa calda si sapun lichid hidratant, amesteca-le si scufunda apoi degetele inauntru timp de doua sau trei minute. Dupa inmuiere, lacul de unghii ar trebui sa fie mult mai usor de indepartat, cu un buretel sau perie de unghii.

Daca nu ai rabdare sa stai cu unghiile in vasul cu apa, acelasi efect de inmuiere il va avea si dusul de seara sau de a doua zi dimineata. Insista asupra zonelor in care lacul colorat rezista cu un betisor cu capatul infasurat in vata, ca cele de urechi, inmuiat in apa cu sapun. Daca il inmoi in dizolvant, risti sa atingi si unghiile si sa strici stratul colorat. Exista totusi pe piata stilouri cu dizolvant care au o forma specifica si pe care le poti incerca, daca ti se pare prea dificil cu apa si sapun.

Varianta cu latex lichid

Poti aplica in jurul unghiilor latex lichid, folosit in general pentru lipire, cu ajutorul unei pensule sau al aplicatorului incorporat, cat mai aproape de unghii. Daca atingi si o unghie din greseala, sterge cu un betisor sau servetel inainte de uscare. Asteapta apoi 10-20 de minute, pana la uscarea completa.

Aplica apoi pe unghii baza, lacul colorat si stratul final de lac. Poti atinge pielea fara remuscari, lacul colorat va ajunge de fapt pe latexul uscat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dupa ce unghiile s-au uscat complet, latexul poate fi indepartat din jurul unghiilor, dezlipindu-se pur si simplu cu tot cu excesul de lac colorat.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0