Dr. Daniela Bartoș

Spitalul de Urgență Floreasca

Doamna Dr. Daniela Bartoș are o experiență de peste 30 de ani în medicina internă și peste 25 de ani în cardiologie, practicând astăzi ambele specializări în cadrul Spitalului de Urgență Floreasca. Este, de asemenea, Doctor în Științe Medicale și profesor universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, pe care a absolvit-o în anul 1976.

Este un medic dedicat, ce a încercat de-a lungul întregii cariere să depună toate eforturile pentru a ajuta pacienții și sistemul sanitar din România, ocupând diferite poziții inclusiv în cadrul Ministerului Sănătății și în conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti.

Este autor unic sau co-autor coordonator pentru 8 cărţi medicale, 55 de capitole în cărți de specialitate,  205 lucrări științifice din care 164 de studii publicate în volumele unor manifestări internaţionale recunoscute (ISSN sau ISBN).

Printre premiile și bursele de onoare primite se numără Premiul „Excelență în sănătate” acordat de către Ministerul Sănătăţii în anul 2015 și medalia „Steaua României” grad de cavaler acordată prin decret prezidențial nr 961/28.11.2002.

Dr. Bartoș pune preț pe perfecționare și actualizarea cunoștințelor, motiv pentru care participă periodic la cursuri în țară, în Europa și în Statele Unite ale Americii. A făcut parte din și a condus multiple echipe de cercetare, cele mai recente fiind concentrate pe dezvoltarea mijloacelor de intervenție minim invazive pentru medicina internă și cardiologie, și dezvoltarea unei platfome web de autodiagnostic a hipertensiunii arteriale.

Articole expert

Cardiopatie

Stresul la locul de munca creste riscul cardiovascular mai ales pentru... ...

Ce legatura este intre stresul la locul de munca si riscul cardiovascular...

Citeşte mai mult
Nutriție

Gustari si bauturi care sustin sanatatea inimii

O alimentatie adecvata reduce drastic riscul de boli de inima si poate...

Citeşte mai mult
Îngrijire și lifestyle în dislipidemie

Stilul de viata in cazul celor cu hipercolesterolemie

Ce masuri de stil de viata poti lua daca ai fost diagnosticat cu hipercolesterolemie?

Citeşte mai mult
Cardiopatie

Un medicament pentru plamani, util in insuficienta cardiaca? (studiu)

Un studiu de faza incipienta a unui medicament utilizat in prezent pentru...

Citeşte mai mult
Medicină

Gastrita eroziva (reactiva): simptome, cauze, tratament

Gastrita eroziva provoaca inflamatia si eroziunea mucoasei stomacului. 

Citeşte mai mult
Cardiopatie

Cum sunt conectate bolile cardiovasculare si alimentatia bogata in grasimi? ...

O dieta bogata in grasimi perturba biologia mucoasei intestinale si a comunitatilor...

Citeşte mai mult
Noutăți în AVC

Mersul pe jos reduce riscul de deces după un AVC (studiu)

Persoanele care merg pe jos câte trei-patru ore pe săptămână...

Citeşte mai mult
Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.