Ce saltea iti trebuie daca suferi de dureri lombare

Dormitul pe o saltea nepotrivita poate cauza sau agrava durerile lombare. O saltea care nu ofera suportul necesar corpului pune presiune pe musculatura spatelui si nu este capabila sa mentina coloana vertebrala aliniata.

O saltea care ofera atat confort, cat si sprijinul necesar coloanei vertebrale, asigura un somn odihnitor, reducand totodata durerile de spate.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cu toate ca poate parea foarte usor, este destul de dificil sa alegem salteaua potrivita. Iata cateva recomandari de care ar trebui sa tii cont pentru a alege o saltea perfecta, care sa ofere suport zonei lombare:

Alege o saltea care sa ofere suport zonei lombare – o saltea prea moale nu are capacitatea de a sustine spatele. Alege, deci, o saltea mai ferma, care sa sustina atat coloana vertebrala si curbura naturala a acesteia, cat si musculatura zonei lombare. Totusi, salteaua trebuie aleasa si in functie de postura adoptata in somn. De pilda, daca dormi pe spate aceasta trebuie sa fie ferma, insa totodata moale (de preferat din spuma cu memorie) pentru a se mula perfect pe conturul corpului tau. Pe de alta parte, daca dormi pe o o parte, ai nevoie de o saltea mai moale pentru a amortiza greutatea umerilor si soldurilor.

Alege o saltea in functie de calitatea sa, nu neaparat in functie de pret – pretul este important atunci cand faci o achizitie, insa atunci cand vine vorba despre salteaua de pat nu ar trebui ca pretul sa fie factorul decizional. Saltelele concepute pentru mentinerea coloanei vertebrale aliniata sunt de calitate superioara, de aceea sunt si mai scumpe.

Nu te lasa pacalit de reclama – saltelele despre care comerciantul spune ca sunt ortopedice sau recomandate de medici ar trebui privite cu scepticism. Asta pentru ca nu s-au facut studii medicale cu privire la salteaua o anumita saltea si eficienta sa in caz de dureri lombare.  

 

 

Schimba-ti salteaua atunci cand se invecheste – atunci cand salteaua are goluri vizibile, e momentul sa o schimbi. O saltea veche nu mai ofera suport coloanei vertebrale si astfel favorizeaza durerile lombare. Vei observa diferenta imediat dupa ce vei dormi cateva nopti pe salteaua cea noua.

Alegerea unei saltele confortabile este extrem de importanta pentru prevenirea durerilor lombare. Pacientii care sufera de dureri de spate cronice dorm, in medie, cu 42 de minute mai putin pe noapte, comparativ cu persoanele care nu sufera din cauza acestor dureri. Dormitul pe o saltea potrivita ar putea remedia aceasta problema.  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0