Urcatul scarilor va energizeaza mai mult decat o ceasca de cafea

Potrivit unui nou studiu, va veti simti mai plin de energie, daca in loc sa beti cafea, urcati scarile.

La studiu au participat femei, care sufereau de lipsa cronica de somn, adica dormeau mai putin de 6,5 ore pe noapte.

urcatul-scarilor-va-energizeaza-mai-mult-decat-o-ceasca-de-cafea

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In zile diferite, li s-au administrat fie capsule care contineau 50 de miligrame de cofeina (cantitatea care se regaseste intr-o cutie de coca-cola), fie placebo, fie au urcat si coborat pe scari timp de 10 minute (circa 30 de etaje in total) in ritm lent.

„Am descoperit ca atat in cazul administrarii de cofeina, cat si in cazul administrarii de placebo, nu au aparut modificari legate de felul in care se simteau. Dar dupa exercitiile fizice s-au simtit mai energice si vioaie” a precizat co-autorul studiului, Patrick O'Connor, profesor la Departamentul de Kinesiologie al Universitatii Georgia.

Cresterea nivelului de energie cauzat de exercitiile fizice a fost imediat, dar de scurta durata, a precizat acesta intr-un comunicat de presa al universitatii.

Cercetatorii au urmarit sa se concentrezeasupra unei modalitati usoare si convenabile pentru ca persoanele care lucreaza la birou sa fie active. 

„Persoanele care lucreaza la birou se pot plimba afara, dar e posibil ca vremea sa nu fie propice. Nu m-a plouat niciodata cand am urcat scarile” a spus O'Connor.

Potrivit acestuia, chiar si o plimbare scurta in susul si in josul scarilor pare sa creasca motivatia si energia angajatilor.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0