Activități în aer liber pentru toamnă și iarnă

Sezonul rece a sosit, însă acest lucru nu înseamnă că de acum înainte îți vei petrece toate weekendurile în casă sau la cinematograf. Există o serie de activități în aer liber pe care le poți desfășura pe timp de toamnă sau iarnă - iată despre ce este vorba!

Timpul petrecut în aer liber este important pentru sănătatea ta fizică și psihică și este extrem de important mai ales dacă ai copii, care au nevoie să petreacă mai mult timp afară. Cercetările arată că timpul petrecut în natură și joaca afară sunt benefice pentru sănătatea fizică și psihică a copiilor, însă și adulții trag foloase de pe urma excursiilor la pădure, de exemplu, care contribuie la reducerea stresului.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Profită, așadar, de zilele calde sau reci de toamnă, iar apoi de cele de iarnă, pentru a face diverse activități în aer liber. Iată câteva idei cu privire la activitățile pe care le poți desfășura în sezonul rece afară:

Plimbări cu bicicleta

În zilele cu soare, când pământul este uscat, ieși la o plimbare cu bicicleta alături de cei dragi. Aerul rece specific toamnei este chiar mai plăcut pentru plimbările cu bicicleta decât aerul încins al zilelor toride de vară. Dacă timpul îți permite, înlocuiește măcar pentru câteva zile parcul în care te plimbi de obicei cu o stațiune montană, unde te poți plimba în voie pe bicicletă alături de cei dragi, bucurându-te totodată de un peisaj de poveste, colorat în nuanțe de toamnă sau în culorile iernii.

Târguri de sezon

Toamna este un moment bun pentru a participa la târguri de sezon, desfășurate în aer liber, de unde poți cumpăra dovleci, plăcinte cu măr și de dovleac, must și struguri, care îți vor aminti de copilărie, iar pe cei mici îi vor bucura oricum. Pentru o experiență mai interesantă, ia în calcul să mergi la un asemenea târg fie într-un alt oraș decât cel în care locuiești, fie undeva în zona rurală.

Sculptarea unui dovleac

Distracția de a scoate semințele dintr-un dovleac este la fel de bună în ceea ce privește activitățile în aer liber de toamnă, totul este să-l alegi pe cel potrivit. Un dovleac bun pentru a fi sculptat trebuie să fie aproape rotund, să sune a gol când lovești în el cu degetele și să aibă o culoare portocaliu intens. Odată ce ați găsit dovlecii potriviți pentru toată familia, lăsați-vă liberă creativitatea, sculptați-i și desenați-i (atenție, copiii nu trebuie să utilizeze cuțitele, ci doar adulții). Apoi, adăugați lumânări în interior și bucurați-vă de lumina caldă a dovlecilor în întuneric.

Participarea la Halloween

Deși unele persoane nu doresc să sărbătorească Halloween-ul deoarece preferă doar sărbătorile tradiționale românești, costumarea în diverse personaje și plimbările prin oraș în seara cu pricina pot fi activități în aer liber amuzante pentru copii și chiar și pentru adulți. În definitiv, ceea ce contează este că această activitate vă poate face să petreceți timp de calitate în compania persoanelor dragi și să legați discuții și cu alte persoane costumate în fel și chip și să faceți poze împreună.

Foc de tabără

Serile de toamnă, dar și cele de iarnă, sunt ideale pentru un foc de tabără care să îi încălzească pe toți cei care stau în jurul lui. Dacă locuiești la curte, poți face un asemenea foc chiar în grădina casei tale (ai grijă să respecți măsurile de siguranță pentru a nu provoca un incendiu). În cazul în care locuiești la bloc, poți negocia cu rudele de la țară să faceți împreună o astfel de activitate în aer liber. Sau, poți merge cu familia sau prietenii să petreceți un weekend la munte, într-un spațiu în care vi se permite să faceți un foc de tabără și să stați la povești cu un ceai cald.

Sesiune foto în natură

Ia-ți familia, câinele și prietenii și mergeți cu mic cu mare la o plimbare al cărei scop să fie realizarea unor fotografii pe care să le adăugați în albumul de familie. Frunzele toamnei în mai multe culori sau albul iernii și soarele blând contribuie la realizarea unor fotografii deosebite. Inspirați-vă de pe internet pentru diferite cadre sau inventați chiar voi unele și aduceți diverse accesorii pentru ca pozele să arate cât mai spectaculos (pălării, eșarfe, fulare, diverse obiecte de carnaval pe care le aveți acasă etc.).

Adunarea frunzelor

Printre activitățile în aer liber de care se pot bucura atât copiii, cât și adulții se numără și strânsul frunzelor. Dacă stai la curte, profită de frunzele pe care trebuie să le aduni din grădină și strânge-le într-o grămadă cât mai mare, pe care poți pune o pătură, astfel încât și cei mari, și cei mici să se poată arunca în joacă.

Plimbări montane

Muntele este locul ideal în orice anotimp. Toamna și iarna poți merge în drumeții montane alături de cei dragi și vei avea parte de peisaje diferite și de o atmosferă mai liniștită decât pe timpul verii, atunci când toate stațiunile și traseele sunt luate cu asalt de turiștii în număr mare. Aveți grijă doar să vă îmbrăcați în straturi, să purtați încălțări adecvate traseului și să aveți cu voi pelerine, în caz că se schimbă vremea, alături de sandvișuri, gustări, apă și ceai cald.

O zi a prietenilor

Toată lumea are măcar o mână de oameni pe care îi poate numi prieteni, dar timpul poate fi uneori prea scurt pentru a te întâlni cu fiecare. Încearcă să găsești o zi în care să poți chema la tine în curte (sau dacă ai un balcon ori o terasă mai mare la bloc) mai mulți prieteni cu care să faci activități în aer liber. Un grătar și un joc de fotbal sau badminton pot fi excelente la curte sau un joc de societate dacă stați în balcon sau pe terasă, alături de ceai cald și vin fiert.

În concluzie, activitățile în aer liber pentru toamnă și iarnă sunt numeroase și poți să te gândești chiar tu la altele pe care nu le-am enumerat aici. Cel mai important este să ai dorința de a te distra și să ai lângă tine persoane cu care îți este drag să petreci timpul.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
DOWTK - Autumn Activities:: 35 things to do in autumn
https://www.dayoutwiththekids.co.uk/blog/autumn-activities-35-things-to-do-in-autumn


Te-ar mai putea interesa și...


 

 

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0