Rețetă de Vanilla Cheesecake

Se spune că viaţa ar trebui să fie simplă și plină de bucurii. Și dacă ne gândim la sănătate,  aceasta nu ar trebui considerată o destinaţie, ci rezultatul relaţiei armonioase pe care o avem de-a lungul vieţii cu corpul nostru. De aceea, este important ce alegeri facem și când vine vorba de alimentaţie, iar în ultimii ani, preparatele raw-vegane au început sa ocupe un loc din ce in ce mai important în meniul nostru zilnic.

Dar cine a spus că mâncarea raw înseamna doar salate? Dulciurile raw sunt absolut speciale. Pe lângă gustul deosebit, aceste deserturi sunt și sănătoase, toate ingredientele fiind  100% naturale, nefiind prelucrate termic. Sunt ușor de făcut, au timp de pregătire redus, iar pentru prepararea lor este suficient să ai un robot de bucătărie sau un blender mai puternic.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Reteţa zilei de azi este pentru un desert raw, catifelat și savuros, cu cremă fină de caju aromată cu vanilie și sos de fructe proaspete.

Vanilla Cheesecake reinventată în stil raw

Să ne apucăm de treabă:

Ingrediente: Blat:

  • 1 cană nucă românească
  • 1 cană migdale
  • 130 g curmale
  •  ½ păstaie de vanilie

Cremă:

  • 2 ½ căni caju sau macadamia (după preferinţe) hidratate în lapte de migdale sau apă, 1-2 ore (după gust)
  • 1 păstaie de vanilie
  • 30g unt de cocos
  • 70g unt de cacao
  • 1 praf de sare (opţional)
  • ½ linguriţă zeamă limetă sau lămâie
  • sos de fructe (după gust)

Preparare:

Blat:

Tocăm în robot/blender nucile, curmalele, migdalele și vanilia până obţinem o pastă grunjoasă, bine legată, lipicioasă. În cazul în care curmalele pe care le-aţi cumpărat  sunt prea uscate, hidrataţi-le înainte în apă, până se înmoaie.

Păstaia de vanilie se taie în două, iar seminţele se scot cu ajutorul unui vârf de cuţit. În blat se pun atât seminţele cât și teaca.

Întindem compoziţia în forme mici, rotunde (inele), presăm bine şi dăm la rece.

Cremă:

Tocăm în robot/blender cajuul hidratat până ce crema devine fină, după care adăugăm  zeama de limetă/lămâie, vanilia și sarea (opţional) şi mixăm. La final, pentru a da fermitate cremei, punem cele 2 unturi topite la abur, pe care le  amestecăm până ce sunt  încorporate în compoziţie.

Untul de cacao se adaugă întotdeauna ultimul în toate cremele, deoarece  revine la starea solidă destul de repede.

Cu păstaia de vanilie se procedeaza ca la blat, semintele și tecile se pun separat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Turnăm crema obţinută în inele peste blat, după care  o dăm la congelator până se întăreşte. Prăjitura se păstrează la congelator. Pentru consum o scoateţi din congelator şi o lăsaţi la temperatura camerei timp de 1-2 ore.

Se servește cu orice sos de fructe doriţi, după preferinţe. Aceste sosuri se prepară simplu, prin mixarea fructelor proaspete în blender, până capătă consistenţa unui sos.

Poftă mare!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0