Două rețete pentru deserturi de post delicioase - mere coapte și gutui la cuptor

Vrei să te bucuri de un desert gustos fără regretele pe care le aduc alegerile nesănătoase?

Îţi recomand merele coapte sau gutuile la cuptor!

Rețeta de mere coapte, umplute cu nuci, miere şi scorţişoară

Nu este doar o alegere care îţi aduce vitaminele şi fibrele de care organismul are atâta nevoie în perioada aceasta, ci îți va și învălui bucătăria şi casa într-o aromă delicioasă.

Eu am pregătit amestecul cu o zi înainte, adică am amestecat nucile tăiate cu cuţitul cu miere şi scorţişoară şi le-am lăsat să-și întrepătrundă aromele. Pentru preparare am încălzit cuptorul la 180 de grade Celsius, iar între timp am spălat merele şi le-am scos cotoarele cu un cuţit. Am umplut merele cu amestecul de nuci, miere și scorțișoară şi le-am pus într-un vas acoperit cu hârtie de copt. Eram pregătită să las merele la cuptor 40 de minute, dar, până la urmă, m-am ghidat după aspectul merelor şi le-am scos un pic mai târziu. 

Îţi spun un secret: pentru copiii mici, care încă n-au descoperit farmecul şi beneficiile merelor în coajă, poţi decoji foarte uşor merele coapte. Este suficient să le scoţi cu o lingură din coaja care s-a desprins singură!

Eu am testat reţeta cu trei tipuri de mere, dar nu mă pot decide care dintre ele a fost cel mai bun. Tu ce soi de măr crezi că se potriveşte cel mai bine pentru reţeta aceasta?

Rețeta de mere coapte

Rețeta de gutui umplute, la cuptor

După ce am încercat merele cu scorţişoară, am vrut să văd cum ar fi gutuile la cuptor umplute cu nuci, miere şi stafide. Poate și din cauza nostalgiei gutuilor lăsate pe pervaz, din vremea bunicilor, dar și de dragul unei gustări sănătoase, care să şi aducă mirosul sărbătorilor mai devreme în casă.

Am amestecat nucile tăiate în bucăţi mici cu miere şi scorţişoară. Am adăugat și câteva stafide brune, pentru că gutuile au nevoie de un pic mai multă dulceaţă. Am tăiat gutuile în două, am scos seminţele din centru şi, în locul lor, am pus o lingură din amestecul de nuci, miere şi stafide. Le-am pus în cuptorul preîncălzit la 180 de grade şi le-am verificat după 40 de minute. Gutuile erau încă tari, aşa că le-am lăsat încă 10 minute, până când m-am convins că s-au înmuiat suficient de mult încât să poată fi mâncate cu linguriţa.

Rețeta de gutui la cuptor

Fructele la cuptor sunt un dulce sănătos, care poate fi mâncat atât ca desert, cât şi ca gustare.

În afară de mere şi gutui, tu ce fructe ai mai pregătit în acest fel?

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0