Ai pofta de ceva dulce? Incearca 5 retete apetisante cu zmeura

Delicate si delicioase, micutele fructe de padure din familia zmeurului se gasesc in aceasta perioada pe toate drumurile, in piete si la supermarket. Profita de gustul si de prospetimea lor si incearca aceste retete simple si sanatoase cu zmeura.

Tortul de zmeura "ca al bunicii"

Ingrediente:

• 150 de grame de biscuiti digestivi

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

• 75 grame de unt nesarat

• 3 pliculete de gelatina

• 200 grame de lapte praf

• 200 grame de crema de branza nesarata

• zmeura, dupa preferinta

 

Mod de preparare:

Tapetati cu hartie de copt o forma de tort sau o cratita joasa. Puteti folosi una cu un diametru de aproximativ 20 cm.

Sfaramati biscuitii, topiti untul intr-un vas separat si amestecati-l cu biscuitii. Puneti acest amestec in vasul rotund, presand bine si lasati sa se raceasca.

Dizolvati gelatina in putina apa (aproximativ 100 ml). Dizolvati laptele praf in apa, pana cand acesta devine cremos, iar volumul este dublu. Continuati sa mixati, adaugand crema de branza si gelatina. Adaugati cateva fructe de zmeura si in compozitie. Pentru ornat, puteti folosi fructe proaspete sau puteti face jeleu. Pofta buna!

 

Budinca de chia cu zmeura

Ingrediente:

50 g seminte albe de chia

200 ml lapte de cocos de baut

1 nectarina sau 1 piersica, taiata felii subtiri

2 linguri fructe goji

Pentru piureul de zmeura:

100 g zmeura

1 lingurita zeama de lamaie

2 lingurite sirop de artar

Mod de preparare:

Imparti semintele de chia si laptele de cocos (in mod egal) in doua boluri pentru desert si amesteci bine. Lasi chia la inmuiat peste noapte, iar semintele se umfla si se ingroasa compozitia.

 
 

A doua zi, combini ingredientele pentru piureul de fructe, intr-un blender mic, sau amesteci cu un mixer manual. Pui o lingura cu varf sau mai mult in fiecare bol cu budinca de chia, apoi aranjezi feliile de piersica sau de nectarina pe deasupra si, la final, presari goji la fiecare portie. Desertul se pastreaza la frigider cel mult 1 zi. Adauga toppingurile chiar inainte de a servi budinca de chia.

Terci de ovaz cu zmeura

Ingrediente:

70 g fulgi de ovaz pentru terci

2 linguri seminte de in galben-aurii

2 banane coapte

140 g zmeura congelata

175 g iaurt natural bio

Mod de preparare:

Desarta fulgii de ovaz si semintele de in intr-un bol si toarna peste ele 200 ml de apa clocotita si apoi amesteca bine. Adauga bananele decojite si trei sferturi din cantitatea de zmeura (lasa la rece zmeura congelata ramasa), paseaza-le impreuna, pana obtii consistenta unui piure, apoi acopera si lasa la frigider peste noapte.

A doua zi, asaza un strat de terci de ovaz in doua boluri sau pahare nu foarte inalte, urmat de un strat de iaurt, un alt strat de terci si, la final, decoreaza cu zmeura ramasa si serveste desertul.

Musli cu zmeura

Ingrediente (1 portie)

1/3 cana cu musli

1 cana zmeura

180 ml lapte degresat

Mod de preparare:

Pui zmeura peste musli si servesti acest mic dejun sanatos turnand lapte in bolul tau preferat.

Smoothie cu zmeura pentru mic dejun

Ingrediente:

1 banana mica, coapta

140 g mure, afine, zmeura sau capsuni (sau poti folosi un mix de fructe de padure), plus mai multe fructe/zmeura, pentru servire

suc de mere sau apa minerala, optional

miere lichida, pentru servire

Mod de preparare:

Feliezi banana in blender sau in robotul de bucatarie si adaugi zmeura sau fructele de padure, dupa preferinta. Mixezi pana la omogenizare. Cu blenderul inca pornit, torni peste ele sucul de mere sau apa minerala, pentru ca smoothie-ul sa ajunga la consistenta dorita de tine.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Torni in pahar, mai arunci cateva fructe sau putina zmeura deasupra, stropesti cu miere si servesti.

 

Sursa foto: www.shutterstock.com

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0