Cum sa incluzi fitness-ul in viata ta de succes, cand pare ca nu ai timp pentru sport?

Sanatatea ta este cel mai de pret lucru. Pierderea acesteia prin accident sau orice tip de boala, iti poate schimba atitudinea si tot ce vei dori este sa redevii sanatos! Esti talentat, acorzi atentie afacerii tale, familiei sau jobului, totul este sub control insa, ai incercat sa dezvolti un comportament in directia sanatatii tale? 

Poti fi declarat cel mai bun in domeniul tau insa nu lasa asta sa iti ia concentrarea de la sanatatea ta! Ceea ce vreau sa spun este ca exista foarte multe motive bune care te pot deconecta de la cel mai de pret lucru pe care il ai: SANATATEA.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Am incercat sa creionez o harta pentru ca oamenii de succes sa nu uite de sanatatea lor. Cum poti aduce valoare si ani in plus vietii tale de succes? Putem calcula in business productivitatea acestuia, costuri, insa de cele mai multe ori uitam sa calculam investitia in propria sanatate. Hai sa vedem ce putem face:
 
Pasul 1. Incearca sa stabilesti cantitatea de timp pe care o investesti in sanatatea ta

Este simpla matematica. Dormi 8 ore, stai treaz 16 ore pe zi, 112 ore pe saptamana. Daca nu faci exercitii 97% din timpul cat stai treaz, iti raman 3.25 ore pe saptamana pentru exercitii. Asta inseamna peste 1 ora de 3 ori pe saptamana. Perfect! Asa raman 97% sa faci tot ce vrei. In viata avem prioritati ce nu pot fi ignorate si SANATATEA este una din aceste prioritati.
  
Pasul 2: Acum ca ai gasit timp, programeaza-ti antrenamentele

Identifica ce vrei sa faci cu cei 3%. Este o provocare sa decizi ce fel de investitie vrei sa faci in sanatatea ta. Eu recomand antrenamentele care accelereaza metabolismul. Este un tip de antrenament ce se incadreaza in timpul alocat si este foarte eficient.

Pasul 3. Incepe sa gandesti pozitiv

Pastreaza programul pentru cateva saptamani pe principiul 21 de zile pentru a castiga un obicei. Cand devine obicei, usor usor se transforma in nevoie pe care organismul o cere cu insistenta. Ca o dependenta. 

Pasul 4. Apeleaza la ajutor din exterior pentru a te ajuta cand ai nevoie

Comunica cu alte persoane care au aceleasi obiceiuri. Te pot ajuta informatiile primite de la acestia. Aceste persoane pot fi prieteni, familie, antrenor personal, coach sau instructor. 

Pasul 5. Stii sa respiri? 

Respiratia este modul prin care ne calmam si ne mentinem concentrarea, eliminam stresul si energia negativa. Te-ai concentrat vreodata pe partea din organism care se mareste atunci cand inspiri? Rezultatele acestei forme de concentrare sunt demonstrate stiintific. Respiri din partea de sus a pieptului? Din partea de jos a abdomenului? Diferenta este extrem de importanta. Atunci cand inspiri permiti zonei abdominale sa se extinda si asta inseamna un organism mult mai relaxat. 

Pasul 6. Esti ceea ce mananci

Fii foarte atent la ce pui in organismul tau. Internetul este plin de informatii insa trebuie sa stii sa selectezi informatia. Daca nu ai timp eu te pot ajuta.

Pasul 7. Odihneste-te!

Cantitatea si calitatea somnului au scazut consistent in ultimii ani. Vestea buna este ca atunci cand vei incepe un program de fitness nu vei mai avea probleme cu somnul deloc. Organismul va avea nevoie de somn odata cu cantitatea de energie mare consumata. Dormi 8 ore pe noapte pentru a completa tabloul perfect al unui stil de viata echilibrat

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Spor!

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0