Puterea motivatiei vine din interior: cum iti dezvolti intentia de a face lucruri

Vreau sa va pun o intrebare: de cate ori ati dorit sa faceti ceva si ati intampinat bariere? V-ati lovit de niste "obstacole" doar de voi percepute? Asta se intampla la orice nivel social, indiferent de activitatea pe care o desfasuram: succes in business, succes in fitness, slabire, cumpararea unei case sau a unei masini noi. Vreau sa va spun ca aceste dorinte de mai sus sunt la baza, de fapt, directii/scopuri importante in viata fiecaruia dintre noi. Ele vor veni in momentul cand veti face pasi in acea directie.

Primul aspect la care trebuie sa va ganditi cand aveti intentia de a face acel lucru este sa va imaginati la finalul drumului, la momentul cand ati reusit. Asta va va da o privire de ansamblu, dar din alta perspectiva. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Azi am gandit 7 metode prin care sa-ti dezvolti intentia de a face lucruri:

1. Sa ai dorinta de a-ti urmari visul, credinta si convingerea ca poti reusi, si intentia puternica de a confrunta orice bariera.

2. Este bine sa ai intentia, dar ce este intentia fara un scop principal? Intotdeauna fii foarte clar si sincer cu tine cand vrei sa faci ceva si nu uita sa-ti reamintesti zilnic de scopul principal.

3. Exista momente cand calatoria este foarte grea. Mentine-ti inspiratia vie, prin a te inconjura de oameni de succes si citeste carti despre oameni de succes.

4. Aminteste-ti ca ceea ce faci trebuie sa fie congruent cu visul tau. Nu devia de la scopul tau. Fericirea este esentiala!

5. Mentine echilibrul. Este bine sa te cunosti la perfectie, sa stii care-ti sunt limitele. Este posibil sa ai nevoie de o pauza de o zi, o saptamana sau o luna. Nu este nici o problema daca te odihnesti! Odihna iti va prinde bine per total.

6. Nu lasa frica sa intervina in calea ta. Frica este doar o emotie si este reala daca o faci tu sa fie reala. Pune-ti intrebarea: care este cel mai mare rau pe care il pot intalni? Susan Jeffers spune: "Feel the fear and do it anyway", in traducere, "Simte frica si fa acel lucru oricum ar fi".

7. Momentul pentru a lua initiativa este aici si acum! Nu te crampona in scuze. Poti face tot ce vrei. Drumul se termina cand te opresti TU. Accepta responsabilitatea si nu te plange de alte persoane. Schimba-ti ATITUDINEA si poti schimba orice!

Care este diferenta dintre intentie si motivatie?

Specialistii ne explica, in termeni simpli, ca intentia este dorinta ta pentru ceva sau de a face ceva, pe cand motivatia este fie motivul pentru care ai acea dorinta, fie puterea de a indeplini acea dorinta. Sa luam ca exemplu: "Vreau cu disperare sa slabesc pentru a evita problemele cardiovasculare, precum infarctul miocardic". Pierderea kilogramelor in plus este intentia ta, pe cand "cu disperare" este masura motivatiei tale, iar evitarea "problemelor cardiovasculare" este "motivul" care se afla la baza dorintei tale de a slabi.

Pentru unii oameni, de exemplu, intentia este dorinta sau vointa ca trebuie sa faci ceva. De pilda, cand spui "Vreau sa fac sport". Cu toate acestea, motivatia este lucrul care te impinge cu adevarat sa faci ceva, indiferent de ce ar fi acel lucru: "Eu vreau sa fac sport deoarece vreau sa fiu in forma".

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Desi de multe ori termenii acestia sunt folositi interschimbabil, nu trebuie sa cazi in plasa, pentru ca exista, totusi, diferente intre intentie si motivatie / motiv. Intentia inseamna, de pilda, in ochii legii, scopul de a face ceva, de a comite un lucru, pe cand motivatia determina acel motiv care te impinge sa comiti un act, o actiune.

 

Sursa foto: shutterstock.com

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0