7 metode prin care iti sporesti flexibilitatea

Pe masura ce ai inaintat in varsta ti-ai pierdut flexibilitatea, iar acum ti-ai dori sa o recapeti? Poti face asta simplu si rapid, folosind cateva metode la indemana!

Incepe-ti ziua cu Salutul Soarelui

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Orice postura spcifica practicii yoga iti creste flexibilitatea, insa Salutul Soarelui practicat in fiecare dimineata nu numai ca te va face sa fii flexibila intr-un timp foarte scurt, insa iti ofera si energia necesara pentru un inceput de zi reusit. Cuoscut si sub denumirea de Surya Namaskar, Salutul Soarelui este o succesiune de asane care imita miscarile soarelui pe cer, de la rasarit la apus.

Stai dreapta

Da, probabil ca ti se pare ciudat sa auzi ca statul te poate face sa fii mai flexibil, insa chiar asa este. Daca ai un job care te tine pe scaun, in fata calculatorului, ore in sir, trebuie neaparat sa te straduiesti sa iti mentii coloana vertebrala dreapta. Atunci cand stai cocosat, intreaga coloana vertebrala se comprima, iar in timp devine rigida. Faptul ca muschii nu sunt lucrati accelereaza procesul de pierdere a mobilitatii. Fa deci eforturi pentru a sta cu spatele drept.

Hidrateaza-te

Hidratarea pare sa fie leac pentru orice. Ei bine, si in aceasta situatie hidratarea este de ajutor, avand un rol important in recapatarea flexibilitatii coloanei si a intregului corp. Atunci cand nu te hidratezi corespunzator, muschii se deshidrateaza, isi pierd din volum si devin rigizi. Asadar, consumand multe lichide, vei oferi un plus de flexibilitate muschilor tai.

Bea intotdeauna cel putin 2 pahare de apa inainte de a face sport si nu uita sa continui sa te hidratezi si dupa antremanetul fizic.

Cunoaste-ti slabiciunile

Cu totii avem zone mai flexibile si zone mai rigide – important este sa le cunoastem, pentru a descoperi unde mai avem de lucrat. Lucreaza intotdeauna mai mult zonele mai rigide si nu uita sa inspiri profund si sa expiri complet aerul din plamani in timp ce faci aceste exercitii. Modul in care respiri te poate ajuta sa fii mai flexibil sau, dimpotriva, te poate sabota.

Nu te grabi

Poate suna ciudat insa nu trebuie sa iti fortezi muschii si coloana vertebrala atunci cand vrei sa capeti flexibilitate. Cheia succesului se afla in practica regulata. Ofera corpului tau timpul de care are nevoie pentru a capata flexibilitate.

Fa intotdeauna incalzirea

Nu face niciodata exercitii fizice fara a-ti pregati corpul inainte, facand incalzirea. Intinderile muschilor si pregatirea lor pentru exercitii iti vor spori flexibilitatea. De asemenea, nici stretchingul de la final de antrenament nu trebuie neglijat. Acesta contribuie la detensionarea musculara, care este extrem de necesara dupa ce ai supus muschii unui efort mare.

 

 

Nu uita de masaj

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Masajul ajuta muschii sa se relaxeze dupa ce sunt fortati de exercitiile pe care le faci. Rolul acestuia dupa antrenament este extrem de important. Poti apela la un specialist pentru masajul post-antrenament, dar iti poti face si tu masaj. Automasajul la dus nu numai ca detensioneaza muschii, insa scade si riscul aparitiei febrei musculare, pe care mai mult ca sigur nu ti-o doresti.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0