Ce posturi yoga poți încerca în rutina de dimineață

Cauți exerciții noi pentru mișcarea de dimineață? Ia în calcul câteva posturi yoga. Acest tip de mișcare îmbunătățește flexibilitatea și nivelul de energie, reduce stresul și anxietatea și ajută la gestionarea greutății.

Chiar dacă ești începător în ceea ce privește yoga, există beneficii aduse de acest tip de mișcare la orice nivel. Dacă abia ai început să deslușești tainele acestei discipline, dar vrei să introduci mișcările în rutina ta de dimineață, e suficient să păstrezi fiecare postură timp de un minut înainte de a trece la următoarea. Mai ai nevoie de haine lejere (un maieu sau un tricou și o pereche de pantaloni de sport) și de o saltea subțire și ești pregătit. Ce posturi yoga poți încerca pentru început?

Postura copilului

O modalitate simplă de a te familiariza cu yoga este postura copilului (Child’s Pose), care te face conștient de felul în care respiri și ajută la întinderea și relaxarea mușchilor din zona lombară și a mușchilor șoldului. Cum efectuezi această mișcare? Te așezi pe saltea în genunchi, cu sprijin pe palme, apoi depărtezi genunchii până ți se unesc degetele mari de la picioare. Apoi, îți lași ușor partea dorsală pe călcăie, ținând în coninuare mâinile întinse, sprijinite cu palmele pe saltea, iar capul trece printre ele și atingi salteaua cu fruntea. Rămâi în această poziție un minut, timp în care inspiri adânc și expiri.

Postura pisicii

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Această mișcare te ajută să-ți întinzi mușchii coloanei vertebrale și pe cei abdominali. Te așezi în genunchi, sprijinindu-te pe mâini, cu palmele deschise și pe vârfurile de la picioare, cu spatele drept. În timp ce inspiri, dai capul pe spate și îți îndrepți abdomenul spre podea. Rămâi așa 10 secunde. Apoi expiri, lași capul în jos printre mâini și îți curbezi coloana spre tavan, ca o pisică. Rămâi așa 10 secunde. Repeți ambele mișcări de 6 ori.

Postura cobrei

Această postură din yoga îți întărește mușchii brațelor și fesierii și te ajută să-ți întinzi bine mușchii umerilor, ai pieptului și pe cei abdominali. Întinde-te pe saltea cu fața în jos, sprijinindu-te pe vârfurile picioarelor și pe palme, pe care le ții lipite de corp în dreptul pieptului, sub umeri, cu coatele ridicate. În timp ce inspiri, te împingi în palme și îți ridici partea superioară a corpului, trăgând umerii spre spate, ca o cobră, și te ajuți și de vârfurile picioarelor, bine sprijinite în podea. Rămâi 30 de secunde îna ceastă poziție, inspirând și expirând normal.

Postura războinicului

Dacă vrei să încerci o mișcare doar cu puțin mai dificilă, poți executa postura războinicului, care îți întărește mușchii de la picioare, precum și pe cei abdominali. Din poziția de drepți, du în față piciorul stâng, ca și cum ai păși, menținând un unghi de 45°. Apoi, întinde brațele în sus pe lângă cap, privește în sus și în același timp îndoaie genunchiul stâng, păstrând piciorul drept bine întins. Execută mișcarea și cu piciorul drept în față. Repetă de 6 ori cu fiecare picior.

Postura podului

Întinde-te pe spate pe saltea cu mâinile pe lângă corp și palmele deschise pe podea și îndoaie genunchii, păstrând tălpile pe podea. Inspiră, apoi expiră și împinge-ți șoldurile în sus, sprijinindu-te bine pe picioare. Stai așa 10 secunde, apoi coboară. Repetă de 6 ori.

Postura arcului

Această postură îți întinde partea din față a trunchiului și îți întărește spatele. Întinde-te pe saltea cu fața în jos și îndoaie picioarele în așa fel încât să îți poți apuca gleznele cu mâinile. Apoi, din această poziție, ridică de la saltea partea superioară a corpului și trage de glezne în sus cu mâinile. Rămâi 10 secunde în această poziție. Revino la poziția inițială și repetă de 6 ori.

Dacă știi că ai probleme cu oasele, mușchii sau articulațiile, îți recomand ca, înainte de te apuca de orice fel de sport, să discuți cu medicul tău, pentru a vedea ce fel de mișcare ți se potrivește și ce nu este indicat pentru tine. De asemenea, pentru a încerca posturi mai complicate, e indicat să cauți pe internet materiale video cu instructori de yoga, pentru a observa exact cum trebuie executate mișcările sau să te înscrii la un curs de yoga aproape de casă.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Healthline - Try This: 18 Yoga Poses to Create Your Ideal Morning Routine
https://www.healthline.com/health/fitness-exercise/morning-yoga-routine

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0